Mina favoritpoddar

Jag hade mycket att göra under en period i slutet av april och början av maj. Det intressanta för dig som läsare är att det fick mig att prioritera bort vissa saker, främst lyssnandet på aktiepoddar. Det var intressant för mig i alla fall då mina prioriteringar överraskade mig. De poddar jag lyssnade på och lyssnade ikapp på först var dessa:

  1. Styrkelabbet. Till min egen förvåning lyssnade jag på denna och ingen mer podd alls. Jag trodde jag skulle prioritera poddar som krets kring jobbet som börsskribent, men jag tycker tydligen prat om styrketräning är viktigare. Eller så fick jag bara så mycket börs från annat håll att det här blev ett skönt break.
  2. 25 minuter. Detta var den podd jag lyssnade ikapp på först när det började lugna ner sig något. Även här är jag förvånad över att mitt eget val, men jag kände för att börja här. Kanske självförbättringar och livsvisdomar är något jag tycker jag behöver? 🙂
  3. Börspodden lyssnade jag ikapp på sen. Fullt logiskt då det handlar om börsen och aktier här. Tips på både lång och kort sikt. John och Johan är dessutom rätt cyniska eller raljerande och det är alltid intressant när folk tar ut svängarna.
  4. Placera-podden eller Placeras Stockholmsbörsen eller vad den heter. Lagom långa avsnitt, intressant innehåll.

Jag lyssnar på fler börspoddar än så, men vill/kan inte ranka resten.

  • Ett Rikare Liv är podden från Privata Affärer och den lyssnade jag delvis på innan Börspodden, men jag läser så mycket av det som står i tidningarna från PA och skriver i dem också så jag tillhör nog inte riktigt den primära målgruppen. Det blir en del saker jag redan känner till att lyssna på mina kollegor när jag redan läst allt de skrivit de senaste 16 åren. De poddavsnitt jag själv var med i lyssnar jag inte på då jag redan vet vad som sades 🙂 Men lyssna du istället.
  • Fill or kill. Har ingen aning vilka de är eller vem som är vem i programmet och det bryr jag mig inte om heller. Den här aktiepodden innehåller trots allt en hel del intressant om aktier.
  • SvD Börsplus-podd. Innehåller mycket om ett fåtal saker per avsnitt, vilket är på gott och ont.
  • Aktiepodden från Aktiespararen. Här lyssnade jag inte ikapp på alla poddavsnitt jag missat, eftersom jag prenumererar på tidningen.
  • Nordnet sparpodden. En helt okej podd med en hel del privatekonomi. Till min förvåning är detta inte alls någon riktig favoritpodd trots att det nog borde vara det.
  • Prata pengar. Här kan du lära dig väldigt mycket, särskilt episod 21 där jag och mitt skägg blir omnämnd/citerad. 🙂 Lite väl långa avsnitt och då det görs av Unga Aktiesparare blir det lite för grundläggande för en gammal aktieräv som jag.

Gillar du aktiepoddar? Lyssna gärna på Börspanelen där jag är med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)