Q&A – Satsa på Castellum och H&M

Vet ju att Du är mycket positiv till Castellum.  Ska man haka på nyemissionen?  Fabege och Fastpartner som lyft min portfölj betydligt mer än Castellum lockar men vore ju kul att höra din syn på ytterligare insättning av kapital.
Jag tycker att vi aktieägare i Castellum gör rätt i att teckna i nyemissionen. Det är ett bra bolag som gör ett bra förvärv.

Tänkte bara höra en sak angående Investor-aktien. I din fina artikel om “A- eller B-aktien” rekommenderas Investor A. Men i artikeln om “Bra bolag” rekommenderas B-aktien. Är det helt enkelt så att man bör ta den som är billigast, och att B-aktien var billigare just då? Jag vet ju att B-aktien har högre omsättning, men att A-aktien ofta är lite billigare. 
Jag tog konsekvent den mest omsatta i portföljförslaget på sidan Bra bolag. Egentligen både var och är Investor A bättre än B-aktien då A-aktien är billigare och tillräckligt bra omsatt. Undvik aktier med mycket liten handel, men har båda bra omsättning välj den billigaste.

Jag tycker att H & M-aktien ser köpvärd ut – helst under 250 kr. Men vad är det som gör att den har gått ner relativt mycket? Är det satsningar
från H & M som ännu inte har lönat sig?
Rapporten för första kvartalet var inte den bästa och marknaden oroas nog över den långsiktiga resultattrenden som inte är helt super längre. Det finns fortfarande en chans att satsningarna lönar sig på sikt.

HCP har ju varit väldigt stabil med sina utdelningar. Men hur ser du på stämningen som de fått mot sig? Har försökt få reda på magnituden men förstår inte vad det kan innebära på kort/lång sikt när det gäller utdelningen. Hur tänker du? Ska man sitta still i båten eller? :-/
Jag är inte särskilt oroad för den stämningen, men då det är oerhört svårt att avgöra vad den slutar i kan jag ha fel. Tills vidare återstår det mycket innan det eventuellt blir kostsamt för HCP, men risken finns ju rent teoretiskt.

När jag kollar min portfölj så har jag misslyckats med Ratos och skulle vilja sälja dem. Har du förslag på intressanta aktier eller skall man ha dem kvar?
Ja, Ratos har i många år misslyckats med att få fart på affärerna på ett sätt som lyft aktiekursen. Undrar när/om det vänder. Jag gillar de flesta investmentbolagen på börsen. Det är bara att välja efter smak och tycke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)