Fredagshumor – Ett TACK till den svenska sommaren 2017

Den svenska sommaren 2017 är ekonomisk med att släppa fram solen och värmen. Här ska det minsann hushållas. I veckan blev det slösaktigt nog en glugg i molntäcket så jag packade mig iväg till stranden. Äntligen klarblå himmel.

Vips under cykelturen dit började molnen komma på himlen. Ju närmare stranden jag kom desto närmare kom det stora mörka molnet solen. Väl på stranden var det en kamp om sekunder. Tänk, en av sommarens få chanser att uppleva både sol och värme i Sverige. Nu gäller det att springa för livet för att hinna ner i vattnet innan det blir mulet.

Nu är jag ekonom så jag hushållar förstås på krafterna. Jag bara skojade med att jag sprang. Jag gick. (Jag sparar på krafterna till gymmet, jag vill ju inte förlora några gains!)

Jag hann bli blöt om fötterna i alla fall innan himlen blev lika gråmulen som mitt annars rätt lugna sinne. Vi säger väl oavgjort i kampen mellan mig och molnen då.

Sommaren 2017 sparade in på solljuset. Det gäller att vara energisnål och släcka ljuset och så, men det är väl inte detta som avses?! 🙂

 

Jag skulle därför vilja rikta mitt stora TACK till den svenska sommaren. Jag slipper få värmeslag, solsting, bli röd, använda solkräm, riskera få hudcancer. Allt bara för att Sommaren 2017 är så sparsam med solenergin.

Det är därför många risker och otrevligheter som vi i sann ekonomisk anda sparar in på här. Så från botten av mitt hjärta:

Tack så jävla mycket.

Nä, jag är inte bitter. Inte alls.
🙂

3 reaktioner till “Fredagshumor – Ett TACK till den svenska sommaren 2017”

 1. Du bor på fel plats. En solelsanläggning utanför Vimmerby som jag har koll på levererade under årets juli den näst största mängden solel under en julimånad på fem år.
  Du nämner Garo som ett bra framtidsbolag i din chatt. Instämmer, jag äger en post där sedan ett drygt år. Tyvärr är jag som smålänning ovillig att höja GAV och sitter nu med en alldeles för liten post som stigit 125 %.
  Hybricon elbussar går tyvärr bara bra i Umeå. Jag köpte för tio och sålde för två, de fick bli kvittning mot schablonintäkten på mitt ISK.

  1. Ja, det är svårt att köpa i Garo efter all uppgång. Men i nästa börskrasch, då du. 🙂

   Hybricon är tyvärr ännu ett i raden av lovande nya bolag som floppar.

 2. Småbolag..och nya sådana…= hög risk..men går det bra…så hög vinst.
  Så det kan likställas med en trisslott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)