2018 års Dogs of the Dow fast på Stockholmsbörsen

Nu har jag gjort årets ”Dogs of the Dow” fast på Stockholmsbörsen. Det betyder topplistan med de tio storbolag som har högst direktavkastning.

Läs mer om den här utdelningsstrategin i Den enkla vägen att lyckas med aktier.

Bland nyheterna på listan märks att tre bolag ger bonusutdelning. Toppar gör Nordea före H&M. 

9 reaktioner till “2018 års Dogs of the Dow fast på Stockholmsbörsen”

  1. Nu har jag gjort vad jag borde gjort från början. Dvs googlat.
   Fantastiskt hur man har fått för sig att en strategi handlar om en helt annan sak än vad den faktiskt gör.
   Vet du om det finns någon strategi som går ut på att köpa föregående års förlorare för att dessa borde gå bra nästa år?

 1. Hej Marcus! En off topic fråga: Vad tycker du om Vitec och varför har du inte aktien i din portfölj? Med vänlig hälsning Emil

  1. Hej! Låg direktavkastning och en värderingen som är klart högre än vad de brukar vara historisk, men jag har sneglat på den till och från länge. Just nu avvaktar jag bl.a. för att Vitecs vinst de senaste åren inte ökar lika tydligt längre.

 2. Hej! När vi börjar gå mot högre räntor och när bankerna också börjar höja sina bolåneräntor så undrar jag vilka tillgångar som är bäst att placera i?

  Med vänlig hälsning Emil

 3. Hej hej

  Hade lite frågor kring KF då jag har börjat fundera lite mer på just ett sådant konto för att köpa mig in i utländska aktierna.

  1: Rent skattemässigt, vad innebär en skillnad mellan ISK och Kf vad gäller källskatten, som ska ligga på 15%? Gäller den då på utdelningarna eller annat med?

  2: I ett KF-konto, vem ”äger” aktierna egentligen, jag eller banken som jag har KF-kontot? Undrar då, vad jag har förstått så försöker banker som Avanza eller Nordnet själva fixa fram källskatten och då är frågan; om de tar på sig de ansvaret, vad skulle hända OM banken skulle gå i konkurs med mina pengar rent hypotetiskt?

  3: Känner du till bra sidor med bra koll på just divident kings och antalet gånger de har utdelning med mera? Engelska som svenska fungerar utmärkt. Både de som ger kvartalsvis men också månadsvis.

  Hoppas inte jag bökar det med dessa frågor och tackar på förhand:).

  Med vänlig hälsning
  Taulant

  1. Hej!
   1 Källskatten gäller bara utdelningarna från utländska innehav. Det finns mer info om skillnaderna när det gäller källskatt på min ISK och KF-sida.
   2 Det är banken som rent formellt står som ägare till dina aktier i en KF, men du som KF-innehavare har därför en fordran på banken på hela beloppet samt bestämmer över hur aktier etc ska placeras. Bankens pensionsbolags tillgångar måste enligt lag hållas åtskilda från dina och pensionsbolag har många gånger inga anställda utan är mer pappersbolag som inte har egna skulder. En konkurs för hela banken skulle om allt skötts rätt inte radera ut något.
   3 Sure Dividend har en hel del bra info.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)