2017 års Dogs of the Stockholmsbörsen

Här är årets topplista över de storbolag på Nasdaq Stockholm som ger högst direktavkastning.

Klickar du på länken ser du i tabellen att Tele2 ligger i topp. Teleoperatören planerar att sänka sin utdelning till 4 kr per aktie nästa vår, så då lär de tappa tätpositionen.

Största skillnaden mot för ett år sedan är att Ericsson har trillat bort efter utdelningssänkningen. Fingerprint är ny på listan.

Kursuppgångarna under vinterhalvåret har sänkt direktavkastningen något för flera av aktierna.

10 reaktioner till “2017 års Dogs of the Stockholmsbörsen”

 1. Hej Marcus,
  Jag pensionssparar månadsvis i Castellum, H&M, Handelsbanken, Skanska och Investor. Min sparhorisont är 20-30 år och tanken är att återinvestera utdelningarna. Tycker du att man ska fortsätta att spara i H&M och har du förslag på ytterligare en aktie? Har funderat på att ta in en bankaktie, investmentbolag eller förslagsvis Volvo eller Ica för att bredda.

  1. Hej!
   Jag tvekar när det gäller H&M. Ett till investmentbolag vore nog inte så dumt, om bara Lundbergs och Latour kunde bli billiga igen så.

   1. Jag tvekar också till H&M. Förslag på en annan aktie istället för H&M? Gällande investmentbolag vad tror du annars om Industrivärlden?

     1. Tack för svaret. Förslag på en alternativ aktie istället för H&M? T.ex en till bankaktie, Volvo, Axfood eller Ica?

     2. Axfood är inte så dumt att placera i och vore säkrare än H&M, men uppsidan är nog också mindre.

 2. Finns så otroligt många bloggar om aktier och fonder här på internet. Skuggar igenom många varje dag. Marcus Hernhag är en av få som verkligen kommer med matnyttiga tips.

  1. Öresund är bra och trenden är upp, men det är aldrig riktigt motiverat med en premie på aktien i ett investmentbolag. Behåll till vidare, men vänder långa trenden på börsen ned är frågan om du inte ska sälja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)