När kommer nästa börsras?

Läsarfråga: Vad tror du om att börsen har ökat så pass mkt under en längre tid; ska en väsentlig sättning komma till hösten? Där finns ju alltid domedagsprofeter (experter) som anser att toppen är nådd för aktierna och rasat ska infalla. Om man jämför med den gyllene tiden som inföll 1990 till o med mars 2000, dvs då gick börsen upp i 10 års tid – kan detta ske igen?, Normalt går börsen upp 5-6 år sedan ett ras i ett-två år.

Mitt svar: Jag vet inte när nästa börskrasch kommer. Domedagsprofeter har varnat oavbrutet i snart tio år nu, sedan förra finanskrisen. Ropar man vargen kommer tillräckligt länge får man rätt till slut, men det inget som hjälper oss på börsen.

De flesta trender är uppåt nu och blir nog det ett tag till förmodar jag. Så länge vi har lite handlingsplaner och redskap redo när vargen väl kommer klarar vi det den här gången också.

För övrigt bottnade ju börsen 1992 och rasade 1998 med 39 procent på tre månader. 2011 var Stockholmsbörsen ned 28 procent på relativt kort tid. Ha gärna likvider redo för om eller när det kommer en börshicka.

En kommentar till “När kommer nästa börsras?”

  1. Det är nästan lite märkligt, detta med vissa människors stora fascination för när kraschen kommer. Nu är ju saken den att det är ju krascher som kan bygga förmögenheter, rätt hanterat, så varför oroa sig för det? Kanske blir det som så när så många ger sig in å börsen med sitt sparande, trots noll intresse för att sätta sig in i vad de gör och varför? Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)