Ska jag använda stop loss?

Läsarens fråga: Min portfölj innehåller främst högutdelande aktier. Något riskfyllt kanske. Preferensaktierna brukar inte röra sig så mycket men jag har en del som bara har en årlig utdelning. Av dessa aktier har en del stigit rejält (t.ex Drillcon), som mest storleksordningen 4 gånger årsutdelningen (räknat på köpkursen). Med tanke på ditt inlägg om Affärsvärldens misskötta aktieportfölj, så kanske jag skulle kolla vilka aktier i portföljen som historiskt rört sig mycket och gardera dem med stop – loss? Fortsätter kursstegringen så kan man ju flytta upp nivån vartefter. Hur gör du?
Hernhags svar: Använd gärna stop loss och flytta upp den i takt med att aktien stiger. Jag använder sällan stop loss själv, bara om jag tvekar om bolaget alls går bra. Däremot trimmar jag innehaven ibland i de få kursraketer jag har, så de inte väger för tungt i portföljen.
Riktiga kvalitetsbolag vill jag inte sälja ut helt utan behålla länge. Det är inte lätt att sätta stop lossen på rätt kurs och det kan ju vända upp igen sen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)