Bra att avvakta på grund av stark dollar?

Läsarfråga: Hur tycker du att man ska tänka kring värdepapper som handlas i dollar? Är dollarn för stark och kronan för svag just nu så att man gör bäst i att avvakta, eller går det bra så länge man har en lång investeringshorisont?

Mitt svar: Som jag skriver i Den enkla vägen bli rik på aktieutdelning så tror jag att dollarn fortsätter att handlas i intervallet 6 kr till drygt 11 kr per dollar. Att gissa rätt i hur valutorna ska utvecklas är väldigt svårt, men dollarn ligger inte på fyndnivåer så tanka inte amerikanska tillgångar hursomhelst. Å andra sidan ska vi inte nödvändigtvis undvika USA bara för dollarn heller, trenden är inte så tokig och den är inte superdyr heller.

Följ dina strategier i övrigt och fokusera inte särskilt mycket mot valutakurserna.

4 reaktioner till “Bra att avvakta på grund av stark dollar?”

    1. Valutakursrörelser och prognoser om dem hamnar inte ens på min tio-i-topp-lista över faktorer att titta på.

  1. Hur det går med SEK kan jag inte säga stort om, det är en så liten valuta att den kan påvärkas av för mycket små saker.
    Dollaren derimot kommer att fortsätt vara stark och på sikt stiga mer. Det kommer också att stiga på US börser framåt.
    Ju mer skatter, regler och andra påhitt från Brussel kommer att sända kapital över atlanterhavet och från statspapper (som är rutna) till börsen.
    IMF har föreslått Tyskland att ta 10% skatt på invånarnas bankbehållning för att fylla statskassen, vem vil ha pengar i banken då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)