Aktier plus Xact Högutdelande?

Läsarfråga: Min strategi är att i ur och skur köpa på mig högutdelande bolag, främst OMX. Jag har även börjat fundera på att köpa in Xact High Div. När jag kollar på innehaven i fonden så har jag flera av dom och siktar på att köpa in fler av aktierna när pris är attraktivt. Så till min fråga, blir det för mycket kaka på kaka att köpa in Xact HD. En riskspridning som rent blir onödig. Är det antingen eller som är det bästa i detta fall?

Aktieskäggets svar: Nej, men du behöver inte köpa så många olika aktier om du har Xact Högutdelande. Då blir det mer så att du kompletterar fonden med dina favoriter. Det hela beror också på om Xact Högutdelande är ett stort eller litet innehav. Har du bara lite i fonden är den mer ett komplement till dina aktier.

2 reaktioner till “Aktier plus Xact Högutdelande?”

 1. Hej Marcus,
  Tack för en kanon blogg. Jag är intresserad av att köpa Xact Högutdelande som komplement till min utdelningsportfölj men vet inte exakt hur EFT:er fungerar. Vad är risken? Hur fungerar det med en hävstång på 1ggr? Hur skiljer den sig mot en vanlig fond?
  Med vänlig hälsning
  Joakim

  1. Hej!
   ETF:er är som vanliga indexfonder bara det att de är börsnoterade så du kan handla mycket smidigare. Riskerna är samma som för vanliga fonder. En hävstång på ett innebär att fonden går som aktierna fonden äger. De har med andra ord ingen belåning etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)