Aktierna jag köpte i juni 2016

Under juni månad har jag ökat i mina innehav H&M, Enea och Alfa Laval. Tre utdelningsstabila bolag som rekylerat nedåt. Jag deltog även i Castellums nyemission och Castellum är därmed ett av mina största innehav nu. Ingen ny aktie i portföljen med andra ord.

Samtidigt har jag minskat något i kursraketerna Digital Realty Trust och Realty Income. De båda fastighetsbolagen är fortfarande två av mina största innehav och har hjälpt portföljen, som har ökat med 9 procent i år. Direktavkastningarna i dessa aktier är lägre än vanligt så det känns bra att ha tagit hem i alla fall en liten liten del av vinsterna. I grunden är jag långsiktig i båda innehaven.

Andelen dollarnoterade innehav är nere på 42 procent och fastighetsaktier och fonder inkl preffar är på fortfarande för höga 41 procent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)