Bahnhofs marginaler 2024

Bahnhofs utlandsexpansion till Finland, Danmark och Norge kräver lite lägre marginaler. Hur mycket lägre får vi en inblick i via Privata Affärers intervju med vd och huvudägare Jon Karlung (bakom betalvägg).

”Trots den senaste tidens framgångar står Bahnhof inför flera utmaningar. Företagets expansion kräver betydande investeringar, och Bahnhof prognostiserar en marginal på 12 procent, vilket är lägre än dagens 14 procent.”

Att det prognosen är lägre än vad bolaget presterar just nu beror enligt vd:n på att man tar höjd för de ganska stora satsningarna utomlands. Karlung tror att de kommer att ”hålla i marginalerna ganska väl”, som det låter.

Lyssna här:

Den stora frågan är om aktiemarknaden räknar med att man ska slå målet eller inte? Kursen kan komma att gå ned om bredbandsbolaget bara når sitt finansiella mål (prognosen), för förhoppningarna borde finnas där att Bahnhofs marginaler ska stå sig.

Som alltid är det svårt att säga om man ska vänta på med köp i aktien till det eventuell kommer lite tydligare kursrekyl. Kurstrenden är långsiktigt uppåt och jag ser mycket ljust på hur bolaget utvecklar sig. Netto tar man kunder från andra, vilket är ett styrketecken.

Jag behåller mina aktier långsiktigt.

2 reaktioner till “Bahnhofs marginaler 2024”

 1. Hej Marcus,

  Hoppas allt är bra.

  Har haft NAXS och Traction ett par år utan att jag känner att dem egentligen genererar så mycket, valde bolagen pga deras direktavkastning men efter att ha läst din bok känns det som att företagen inte borde finnas med i min utdelningstrategi.

  Hur ser du på bolagen?

  Mvh

  1. Hej, hoppas att allt är bra med dig också.

   NAXS ger bra riskspridning via riskkapitalfonderna som de investerar i.
   Traction är ett av de investmentbolag med sämst totalavkastning på tio års sikt, vill jag minnas.

   Har du aktierna istället för räntebärande – behåll.
   Har du aktierna för att få bra avkastning och du inte får det, överväga att minska/sälja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)