Yubico ny aktie i mitt lilla tillväxtaktieindex

Det femte året för min lilla tillväxtaktieportfölj som jag förvaltar som en indexfond blev uselt. Yubico tar nu plats på Probis bekostnad.

Mitt tillväxtaktieindex är i praktiken en separat aktieportfölj som storleksmässigt är 1,5 procent av min sparportfölj med börsnoterade aktier.

Det blev bara drygt 2 procent i avkastning mot börsindex och därmed storstryk mot index som klarade av nästan 20 procent.

Från start ser det ändå bra ut om vi tittar på portföljgrafen nedan:

Det femte året för min lilla tillväxtaktieportfölj som jag förvaltar som en indexfond blev uselt.  Yubico tar nu plats på Probis bekostnad.

Jag byter ut Probi denna gång.Egentligen tror jag på deras marknad på jättelång sikt, men då bolaget har i princip nolltillväxt för försäljningen per aktie 2017-2023 och numera gör förluster så kastar jag ut aktien.

Probi var det klart minsta innehaven i ”fonden” med 2,7 procent av innehaven. Sedan start för fem år sedan är avkastningen -33 procent, vilket är uruselt.

Ny aktie blir istället Yubico, då jag gärna har lite cybersäkerhet och snabb tillväxt i ett tillväxtindex. 🙂 Tillgängliga likvider och allt från försäljningen av Probi går till Yubico, så därmed får 3,6 procent av portföljen/indexet. Här är aktierna och fördelningen!

Minst i indexet är nu Vitrolife. Tillväxten ser ut att vara kvar i någon mån och förlusterna har kommit. Jag ger aktien ett år till. Näst minst är Cellavision. Här väntar jag gärna ett tag till på kursuppgång, då intäkter och vinst ändå pekar uppåt år för år.

Som vanligt kan du följa portföljen via Shareville.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)