Bemanningspärlan SJR har lockande utdelning

SJR

First North-listade SJR har likt flera andra personalintensiva tjänstebolag starka kassaflöden som bolaget kan dela ut majoriteten av. Det ger hög men inte misstänksamt hög direktavkastning, nu på ca 6,3 procent. Utdelningstrenden är stigande och aktiekursen har fallit i den nuvarande tillväxtsvackan.

Försäljningen kommer tack vare höstens förvärv att komma tillbaka under 2019 även om konjunkturen avmattas. SJR har under hösten börjat bredda sig till fler affärsområden, så man inte bara har ekonomer att hyra ut till många olika branscher utan även personal inom IT och HR. Tillväxten kan därmed fortsätta på sikt, men kortsiktigt får vi se hur bra de nya affärsområdena kommer igång och vart konjunkturen tar vägen.

Att SJR är nischat mot en lämplig yrkesgrupp är nog förklaringen till att man går mycket bättre än kollegorna i bemanningsbranschen. Många bemanningsbolag har sina problem periodvis och SJR är en av få pärlor i branschen, skrev jag rätt nyligen på PA.

Intjäningen för SJR är dessutom som sagt rätt bred och man har nog lärt sig en del av tidigare svackor i efterfrågan. Se gärna denna presentationen av entreprenören och VD:n Per Ogunro:

SJR är i år dessutom med i både Börsveckans och Placeringsguidens utdelningsportföljer. I kursrekylen har jag slagit till och köpt en halvliten post till min portfölj. Jag kan öka om det passar senare i år, annars tycker jag det är en okej storlek ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)