Börspanelen 24 – Hoppfulla utsikter för börsåret 2024

Börspanelen tittar djupt i kristallkulan för börsåret 2024. Vi har även en genomgång av rapportfloden och vad som överraskat oss, samt några favoriter på köplistan.

Bolagen och aktierna vi nämner i denna aktiepodd är i tur och ordning Atlas Copco, Epiroc, ABB, Sandvik, Alleima, Arjo, Medcap, Volvo, SSAB, SEB, Kindred, Besqab, Aros Bostad, Traton, AAK, Evolution, Generic, Indutrade, Investor, Lagercrantz, Lifco, OEM, Swedbank, Traton, Zinzino, Veteranpoolen, Novo Nordisk, AkerBP, SHB och Stora Enso.

Alla våra avsnitt finns på min aktiepodd-sida och på Börspanelen-sidan hos Acast. Samt på Spotify och i podd-appar förstås.

6 reaktioner till “Börspanelen 24 – Hoppfulla utsikter för börsåret 2024”

  1. Hej!
    Hörde att du nämnde aker bp aktien i börspanelen, har kikat på aktien ett tag pga den höga utdelningen. Har du hunnit kika på rapporten som släpptes idag och ifall du hunnit kika på den så vad är din åsikt om aktien? Har ju själv den åsikten att om ekonomin tar fart igen så borde ju oljepriset också stiga och därmed gynna oljebolagen, va tror du om den ananlysen? Tänker jag fel?

    Mvh
    Niklas

    1. Hej! Ja, rapporten var överlag positiv. Jag förstår inte vad varför aktien handlas så lågt jämfört med utdelningen. Räknat på kassaflödena efter investeringar har de marginal att klara utdelningen även med lite lägre oljepriser än ifjol. AkerBP lockar minsann.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)