Dogs of the Dow på Stockholmsbörsen 2024

Här är årets Dogs of the Dow Sverige. Om du fortfarande tror att storbolagsaktierna med högst direktavkastning är en bra utdelningstrategi är det här listan för dig. Som jag skrev hos PA är jag skeptiskt till det numera.

Här är 2024 års Dogs of the Dow Sverige. Om du fortfarande tror att storbolagsaktierna med högst direktavkastning är en bra utdelningstrategi är det här listan för dig.

Se alla tidigare års Dogs of the Dow i Sverige här.

Markering med * innebär att bonusutdelning ingår. De ordinarie utdelningarna är klart lägre.

Utfallet för motsvarande aktieurval Dogs of the Dow Sverige 2023 är (mätt från 28 februari 2023 och fram till 28 februari 2024) nedslående -2,9 procent för Dogsen. Det är klart sämre än de 10,8 procent som börsens utdelningsinkluderande avkastningsindex OMXSGI gav. Storstryk igen alltså med nästan 14 procentenheter.

Räknar vi bort SBB B från fjolårets svenska Dogs of the Dow blir avkastningen 5,3 procent, vilket är klart bättre men ändå sämre än börsindex för de återstående nio. Orsaken är usel kursutveckling för Boliden och klen även för Tele2 B och Telia.

SBB var med 2023 för fastighetsbolaget gav utdelning när urvalet gjordes, vilket är ännu ett bevis för att riktigt hög direktavkastning är en varningssignal.

2 reaktioner till “Dogs of the Dow på Stockholmsbörsen 2024”

  1. Ja Telia har jag en sorts hat-kärlek till. De pyntar hyfsad utveckling och den verkar i princip hållbar, men det som skrämmer är att man har kört slut på två VD-ar de senaste åren och ingen av dessa har klarat av att vända skutan mot en någorlunda positiv kursutveckling. Vem vill över huvud taget äga denna aktien om den inte hade pyntat utdelning eller enbart pyntat 4-5% eller så? Hellre en ränte- eller likviditetsfond då… mindre risk och samma avkastning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)