Strykhundarna på börsen 2023

Här är 2023 års utfall av aktiestrategin Dogs of the Dow fast på Stockholmsbörsen. Det då börsbolagen meddelat utdelningsförslagen till vårens årsstämmor.

Strategin Dogs of the Dow går ut på att man årligen investerar i de tio storbolagsaktierna med högst direktavkastning.

Här är årets utfall av aktiestrategin Dogs of the Dow fast på Stockholmsbörsen. Kursdatum för strykhundarna på börsen är 28 februari 2023.
Dogs of the Dow fast på Stockholmsbörsen. Kursdatum för strykhundarna på börsen är 28 februari 2023. Markering med * innebär att bonusutdelning ingår.

Dessa impopulära ”strykhundar” är ingen aktiestrategi som jag själv följer. Däremot gillar jag vissa av aktierna och det skriver jag om i veckans krönika hos Privata Affärer. Krönikans kursdatum är 24 februari 2023. En av mina favoriter långsiktigt på listan är Boliden:

”Gruvbolaget Boliden må vara konjunkturkänsliga och råvarupriserna svängiga, men den annalkande stora bristen på koppar och andra metaller i världen gör att det här är en bra basindustriaktie. Osäkerhetsmoment som låg metallhalt i gruvorna måste vi stå ut med här. Direktavkastningen är 6,3 procent inklusive bonusen. Räknat på den ordinarie utdelningen sjunker nyckeltalet till ändå hyggliga 3,6 procent.”

Vill du läsa mer om strykhundarna på börsen skriver jag lite om det i min första aktiebok – Den enkla vägen att lyckas med aktier.

Årligen lägger jag ut dessa tio utdelningsaktier på denna sidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)