En bok som sätter fingret på Fingerprints skandaler

Fingerprint the story bokrecension

Fingerprint – the story hamnar nere i samma regioner som böckerna om HQ-skandalen på min sida med recensioner av ekonomiböcker.

Jag gillade boken och alla som följt Fingerprint borde läsa den. Även om bara hälften är sant är det häpnadsväckande att turerna i det periodvis så framgångsrika Fingerprint aldrig tar slut.

Med tanke på de nu i juli fällande domarna av de i boken namngivna männen och de som tidigare redan dömts (står i boken vilka det är) är det mer eller mindre bara huvudägaren och den galne twittraren Johan Carlström kvar. Last man standing, men kommer han ens att bo kvar i Sverige när åtalet väl kommer?

11 reaktioner till “En bok som sätter fingret på Fingerprints skandaler”

 1. Hej och tack för en bra blogg!

  Jag har aktier i en ”vanlig” aktiedepå som mina föräldrar köpt åt mig sedan jag var liten (är idag 23). Anskaffningsvärdet på aktierna är knappt 70 000 och depån är idag värd 250 000, vilket innebär en stor vinst som jag inte känner mig jättesugen på att realisera (och skatta på) just nu. Däremot funderar jag på att börja köpa mer aktier i ett par av de bolag som jag har i min depå (ex Castellum, Wihlborgs).

  Skulle du rekommendera att börja på en ny kula med samma bolag i en ISK eller fortsätta använda den aktiedepå jag har? Har både ISK och aktiekonto hos Avanza sedan ett par år tillbaka.

  Tacksam för svar!

  1. Hej! Jag brukar inte ge rådet att flytta allt rakt av. Skulle du en dag sitta mitt i en börskrasch och se hur reavinsten minskat kan det däremot vara läge att flytta in aktierna till ISK. Tar du hem vinster och bör du föra över det kapitalet till ISK och köpa annat där. Ska du öka i dina befintliga aktier tycker jag du ska göra det i ISK.

 2. Hej. Har Mycronic sen en tid tillbaka. Har sålt av lite på topparna o köpt tillbaka när blankarna trycker ner den igen. Nu sist den 14 lämnade dom en kanon rapport, men ändå ser jag att blankarna ökar sina positioner samma dag dom släpper en kanon rapport!!!
  Nu e ju jag en nybörjare på aktier men jag får inte riktigt ihop va dom försöker åstadkomma!! Känns väldigt tröttsamt att dom pressar ner en bra aktie. Mvh Dennis

  1. Hej!
   Jag har aldrig brytt mig särskilt mycket om blankare, för de måste förr eller senare köpa tillbaka aktierna. Långsiktigt är det bolagets utveckling som spelar roll. Mycronic ser ut att gå åt rätt håll.

 3. Hej
  Jag vet du är en klok man så jag vore tacksam om jag kunde få nåt eller flera boktips på hur jag kan utveckla mitt aktie intresse och förhoppningvis kan lära mig nåt också!
  Jag började köpa dina två böcker och det kommer jag ha nytta av hela livet känns det som 🙂
  Sen köpte jag Så kan du också bli miljonär innan 30…..
  Och Joel Bladh Bygg en förmögenhet.
  Två sista var mest för att få lite nya idéer kring sparkvot och hitta några tips.
  Har sett du läser en hel del så hoppas på nåt tips vad som kan vara lämpligt i nästa steg?
  Jag är ju så klart en gröngöling på detta men nåt mer matnyttigt kanske det vore läge för nu!?!
  Eller har du en tredje bok på gång? Så inväntar jag nog den 🙂
  Mvh Micke

 4. Stort tack för svaret.
  Spännande😊 Då inväntar jag den!
  Nån hint om inriktning på tredje boken😊?

  1. Det blir värdeaktier. Bolagen som bygger mest värde är ofta världens bästa aktier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)