Framtiden för de fantastiska bolagen i Lannebo Vision

Inmejlad läsarfråga: Xact Högutdelande t.ex. har ju en del danska bolag. Måste man bevaka att man får tillbaka källskatten som dras från utdelningarna om du har en ISK-depå?
Mitt svar: Utdelningen från danska innehav går till fonden så det är en sak för fonden att hålla koll på. Fondens utdelning till oss fondandelsägare är från dess skattehemvist Sverige så det blir inga problem.

Inmejlad läsarfråga: Hur resonerar du när det gäller Lannebo Vision? Behåller du och hoppas det ska ta fart?
Mitt svar: Lannebo Vision innehåller några av världens mest spännande IT-aktier, som Amazon och Google. Fonden är trots allt upp 9 procent i år så jag behåller mitt innehav ett tag till då upptrenden nog är intakt än.

Värderingarna för teknikbolagen är höga sett till nuvarande vinster, men kanske inte jämfört med det värdeskapande som sker i bolagen. De kommande årens vinster lär vara högre, men historiskt sett har teknikaktier pendlat mellan himmel och helvete kursmässigt.

Ljus framtid sett på många år, men svängig resa. Jag är beredd att vara långsiktig, men också beredd att sälja av i alla fall en liten del. Allt beror på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)