Oväntat drag i kategorin mäklarsvenska

Bostadsannonsernas språk och innehåll är ibland en egen jargong. Den här gången består ekonomihumorn inte av att mäklare kallat ruckel för ”renoveringsobjekt” eller att man kan se en glimt av ett kärr och att de beskrivs som ”sjöutsikt”. Istället är det Svensk Fastighetsförmedling som drar till med en oväntad beskrivning av en lägenhet i Lidköping.

När ögonen anpassat sig ser vi tre pojkar gå förbi Fredriksdalsskolan. Pojkarna kivas över något, men det går inte höra vad de säger, vi befinner oss för högt upp. Det framgår ändå ganska snart att de bråkar om det byte som de snattat på den välsorterade ICA-affären som ligger bara några få meter bort. Vi går tillbaka in i lägenheten och blickar över vardagsrummet genom den öppna planlösningen till spisen där grytan snart kokar kvällens kopp te, det är inte klart riktigt än.

Att skriva att det finns snattare i närområdet kan inte vara positivt. Å andra sidan lyckades ju mäklaren med att få uppmärksamhet för bostaden. Jag fick nys om denna annons via en Facebook-grupp för frilansare och skriver om det här.

Avskräckande bostadsannons, men skapar ändå intresse.

8 reaktioner till “Oväntat drag i kategorin mäklarsvenska”

 1. Kan ju vara att bostaden ligger i ett område som anses vara Lidköpings sämsta. Alla som kan tänkas titta på lägenheten vet ju det och kanske mäklaren försöker ”lätta upp” stämningen? :O)

 2. Hej Marcus!
  Jag har roat mig med dina böcker i sommar. Nu är semestern slut och dax att titta till portföljen. Jag har ca 15% i preffar som snittar knappt 7% . Jag ser att du minskat i Akelius och ökat i Skanska. Några andra aktier du överväger öka ist för Preffar om kurserna fortsätter ner och vilka nivåer är intressanta?

  1. Hej!
   Det är många aktier jag vill köpa till fyndpriser. Av de jag har skulle jag gärna öka i Digital Realty, Nibe, Hexagon och Hexpol om de går ned mer. Det var mitt första köp i Skanska nyligen och där ökar jag också om de går ned mer.

  2. Jag bor och är skriven utomlands men har isk på SHB i Sverige. Några begränsningar på att få tillbaka källskatten på mina utdelningar från nordiska aktier?

   1. Är du skriven utomlands deklarerar du där och då källskatt och schablonintäkter från ISK dyker upp i deklarationen så förmodar jag att det är ditt nya lands regler som gäller. Men jag är inte säker.

 3. Hej
  Skulle uppskatta ett inlägg kring hur korta och långa ränte fonder fungerar och en allmän reflektion kring möjliga lågrisk investeringar, ränteplaceringar, obligationer mm för att minska risken.

  1. Hej!
   Tack för ditt önskemål. Svårt att hitta bra ränteplaceringar för tillfället. Vissa företagsobligationsfonder känns fortfarande bra, som Carnegie Corporate Bond.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)