F&S: Sectra, Arcam, Israel & autocalls

Vad är din uppfattning kring Autocalls?(Strukturinvest, Eric P, Garantum). Är Autocalls endast bra om man tror på en svag positiv ökning av index de närmsta fem åren?
Autocalls lämpar sig för de som tror på neutral eller svagt stigande börs. Autocalls kan bli inlösta redan efter ett år, så placeringshorisonten beror ju lite på. Uppläggen är likt de för aktieindexobligationer ofta rätt krångliga, så autocalls är inget jag rekommenderar i allmänhet. Som ett komplement i en portfölj kan de tillföra en del riskspridning.

Vilka skulle du rekommendera av Sectra och Securitas?
På nuvarande nivåer lutar jag åt Securitas, men fortsätter rekylen ned i Sectra finns det nog långsiktigt mer att hämta där.

Vad är det som händer med Sectra? Sjunkit som en sten senaste tiden, men har bra utdelning. Vad tror du om bolaget och aktien?
Jag tror det bara handlar om vinsthemtagningar. Aktien är trots allt upp med 54% på ett år och 120% på tre år. Sectra är ett kvalitetsbolag, men det svänger väldigt mellan kvartalen.

Israel är ju framgångsrika på många områden. Hur köper man fonder/aktier i israeliska bolag?
Jag hittar inga Israelfonder. Du får i så fall leta efter enskilda aktier, som Teva Pharmaceutical som är noterade i New York.

Vad händer  med Arcam – den faller?!
Arcam backar på vinsthemtagningar, insiderförsäljning och en vinstvarnande branschkollega. Aktien är fortfarande upp över 1600 procent på tre år så senaste månadens nedgång på 17 procent är så mycket än relativt sett.

————-
Det var allt för idag. Fler frågor och svar kommer i nästa aktiechatt hos Privata Affärer. Trevlig helg!
/Marcus med skägget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)