Hack i tillväxtkurvan för bostadsinvesteringen Tectona

Panama 2013. Vilken investeringsresa!
Panama 2013. Vilken investeringsresa! Avsaknaden av flygande insekter även ute på landsbygden var härlig.

Att Panamas huspriser föll 4 procent ifjol satte viss press på mitt fastighetsbolag Tectona. Marknadsvärdet på bostäderna föll enligt bokslutet 4 procent även för bolaget, men det egna kapitalet ökade från 1,63 kr till 1,75 kr per aktie. Det beror på att det inte är marknadsvärdena utan lägre bokförda värden i balansräkningen.

De dolda tillgångarna i Tectona på fastighetssidan är 14 procent, vilket ger en substans på av mig beräknat till uppåt 2 kr per aktie. Alla tillgångar är förvisso inte bostäder utan det finns en liten teakplantage-exponering också. Därav namnet på bolaget, Tectona Grandis betyder teak.

Jag ligger kvar orörlig med mitt lilla innehav, dels för att jag inte kan sälja då handeln är för liten och dels för att det långsiktigt säkert blir en bra placering en vacker dag.

Bolaget tar nya tag och ska expandera för att få mer stordriftsfördelar i år. Soliditeten på 85 procent är skyhög för att vara ett fastighetsbolag så mer gas är det dags för antar jag nu när aktien är listan på NGM MTF.

2 reaktioner till “Hack i tillväxtkurvan för bostadsinvesteringen Tectona”

  1. Har varit i Panama och Colombia ett antal gånger, då jag har familj där. Och är nyfiken på om du har några andra tips gällande investeringar i dessa två länder?

    Har en mindre summa i ’Global X, Colombia, ETF’, men som bekant så är ju utländska ETF numera låsta för handel om de inte ger dokumentation på svenska. Så den kan jag inte köpa mer av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)