Har sålt allt i Brummer Multi-Strategy

Jag har efter flera år sålt ut hela innehavet i hedgefonden Brummer Multi-Strategy. Det skrev jag om i en aktiechatt för några veckor sedan och jag tänkte utveckla det hela lite här. Dels för att jag vill anteckna utfallet när det gäller avkastningen för egen del och dels för att du som läser det kanske kan få en del input av resonemangen.

Hedgefonder är lite som hemliga lådor, då förvaltarna aldrig avslöjar exakt hur de placerar. Att Brummer Multi-Strategy dessutom är en fond-i-fond gör det hela än värre på det planet, men det ger desto mer riskspridning. Länge var det här en mycket framgångsrik fond och de kan hitta tillbaka till relativt god avkastning även framöver. Brummer-gänget är verkligen inte nostalgiska utan lägger ned fonder som inte avkastar.

Handlingskraften talar till fondens fördel, men jag tröttnade ändå. Min strategi att ha utdelningsaktier i första hand och några kompletterande tillväxtaktier i andra hand är det som gäller för mig. En fond vars innehåll jag inte kan bedöma platsar inte längre, men kanske kan det komplettera ditt sparande. Det beror ju lite på din strategi.

Jag hade faktiskt glömt att jag köpte Brummer Multi-Strategy redan maj 2006 och sålde januari 2008 med 11 procent i total avkastning. Den andra vändan köpte jag mars 2011 och sålde maj 2016 med 15 procent i totalavkastning. Sett över de dryga fem åren i denna andra runda blir det knappt 3 procent om året, vilket slår ett räntekonto men inte mycket mer.

Hygglig avkastning trots allt, trots fondens utveckling på senare tid.

5 reaktioner till “Har sålt allt i Brummer Multi-Strategy”

  1. Har samma x2 och är inte nöjd med utvecklingen. Ringde dem och bad om förklaring och framtida strategi. Avvaktar tills vidare men följer noga.

  2. Är också intresserad av vad Dan fick för svar …

    Själv sålde jag allt nu i månadsskiftet. Jag funderade på att sälja redan förra året när det skrevs en del om Patrik Brummers vinst trots det dåliga utfallet för fonderna. Tyvärr avvaktade jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)