Tre frågor om Castellum, SSAB och ETF:er

Med tanke på alla nyemissioner som börsbolagen genomför är det kanske inte konstigt att jag fått ett par frågor om dessa. Här är dem och mina svar:

Vad är anledningen till att Castellums aktie sjunkit så kraftigt i värde. Jag har hoppat på nyemissionen men undrar om det var rätt.
Castellum föll när teckningsrätterna delades ut, vilket är fullt normalt. Långsiktigt lär aktien återhämta sig.

Sitter på en för mig större post SSAB med tyvärr ett  inköpspris på ca 40 kr. Ska man vara med på nyemissionen? Ska man sälja nu? Ska man sitta still i båten bara?
Svårt att säga, SSAB är ett av de minst lovande storbolagen i landet. Tveksamt att stoppa in mer pengar där, jag lutar åt att du ska sälja teckningsrätterna istället. Jag brukar ge rådet att långsiktigt undvika SSAB. Somliga år går aktien bra, men oftast inte.

Jag bygger en utdelande portfölj innehållande endast fonder/etf:er.
Portföljen innehåller i dagsläget xact omx utd. och global x superdividend etf. Det jag söker efter är några etf:er som möjligtvis kan komplettera de jag redan äger. Har du några tips?
En Sverigefond och en globalfond täcker in de geografiska områdena väl. Kanske en av Vanguards REIT-fonder som placerar i fastigheter eller någon annan branschfond kan komplettera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)