Botten nära i Intrum?

Intrums halvårsrapport var bra och vinsten per aktie ser ut att stiga igen. Fusionen utvecklas som den ska och vd Mikael Ericson verkar ha varit med i de flesta poddar och webb-program under sommarhalvåret och sålt in bolaget. Han har nästan synts lite för ofta, men jag har fått en hel del input och han säger rätt saker.

Nu när aktiekursen ser ut att ha bottnat och börja vända upp börjar jag gilla caset. Vi får se om aktiens bottnar vid 200 kr och 212 kr håller, för den långa trenden MA200-dagars medelvärde är ännu nedåt och kursen är under trenden.

Från toppen på 353 kr i maj ifjol har fallet i Intrum varit långt och hårt, men utdelningstrenden pekar ännu uppåt med hittills 12 årliga höjningar i följd. Med Sampo som ny delägare och en historiskt sett hög direktavkastning på över 4 procent har jag köpt en halvliten post till portföljen.

Jag respekterar den stora andelen blankade aktier, för aktörer som lånar aktier och spekulerar i nedgång är ofta pålästa. Därför har jag ingen stor post än. Värderingen är misstänksamt billig med ett P/E-tal under 7 om de når prognosen på 35 kr per aktie i vinst år 2020. Marknaden är ju inte dum och skänker bort en bra deal, men jag vet inte riktigt vilken hund som ska vara begraven i Intrum.

Som vanligt är det här ingen direkt rekommendation till dig, utan inspiration och journalistik.

9 reaktioner till “Botten nära i Intrum?”

  1. Var hittar man information om MA200? Tycker du att Klövern Pref börjar bli attraktiv på nuvarande nivåer?

  2. Hej, jag funderar som du och lyssnat på poddar med VD och han tror förstås på bolaget!
    Utan att gå in på siffror, så tror jag på affären med att plocka in skulder, och med större massa i och med Lindorff så borde det via synergier ge högre vinster. Jag har ökat en gång i år så har en del du kan se på bloggen. Men sugen på göra ett till köp, dock kanske vänta för att se om de går ned mot 200 kr. Alla dessa beslut 🙂

  3. Hej! Ja Intrum fångar mitt intresse också och har lyssnat på poddar med VD och klart han är positiv. Jag gillar affären Intrum har med skulder, det finns ju en bra marknad och med Lindorff köpet blir det ju ännu större möjligheter! Och om inte affären skulle växa, så borde synergier öka på vinsterna. Jag äger Intrum sedan länge och ökade tidigare och sugen nu igen. Jag har några banker också så lite komplement via Intrum. Men de kanske ska ner till 200 kr, vem vet, får se om man har tålamod 🙂

    1. Det är nog en möjlighet, men just bostadsutvecklare tror jag kan ha det kärvt ett bra tag till. Även om en preff i den sektorn ser billig ut får vi ju fråga oss om det ändå blir en huvudvärk att köpa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)