Hexpol nytt innehav

Jag köpte för några dagar sedan en liten post i Hexpol för slantarna jag hade ledigt i min gamla IPS-depå. Låg direktavkastning spelar inte så stor roll, då utdelningen är stigande och jag inte primärt köper aktien för utdelningarna.

Jag kompletterar nämligen gärna min utdelningsstrategi med tillväxtaktier och jag tror Hexpols tillväxt kommer igång igen via förvärv och bättre efterfrågan från kunderna. Råvarumarknaden ser ut att ha bottnat och industrin kan vara på väg upp. Hexpols gummi- och plastblandningar lär behövas även framöver.

Hexpol har bra historik och långsiktiga bra ägare (även om det är generationsskifte i Melker Schörling AB). Sett på tio års sikt eller så borde det komma nya uppsving för Hexpol.

2 reaktioner till “Hexpol nytt innehav”

 1. Hej Marcus,

  Efter examen och ett riktigt jobb har jag nu tänkt att jag skall börja spara långsiktigt likt dig och många i utdelningsaktier. Känner att jag nu till en början kan ta lite högre risker med en högre da% ~4-5. Har du några tips inom denna kategori?

  Undrar hur ni som sparar långsiktigt tänker när det kommer till inflationen, en da% ~2 är det öht intressant?

  1. Hej!
   Visst, Hemfosas stamaktie och Astra Zeneca är två utdelningsaktier som kanske passar.
   Högre inflation innebär sett över några år att bolagens vinster och därmed också kassaflöden och utdelningar kan inflateras upp, alltså stiga mer. Bra bolag tål en del inflation. 2 procent i direktavkastning för t.ex. Hexpol är inte det som kanske lockar primärt, men är konjunkturen så bra att inflationen stiger lär utdelningen fortsätta stiga och kompensera för den nuvarande lite låga direktavkastningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)