Jag tar rygg på farbror Melker

När Ratos B stod över 50 kr höjde jag stop lossen en bit till 46,90 kr. Vi får se om kursen faller ner dit eller om den studsar upp igen. Säljs Ratos finns Ratos Pref och Alfa Laval som hetaste kandidater för det kapitalet. Lite beroende på kurs när det sker. 

Jag har i veckan även köpt aktier i Melker Schörling. Det gjorde jag i min IPS-depå, där jag bytte delar av den hittills dåliga placeringen 🙁 i Spiltan Högräntefond mot farbror Melkers framgångsrika aktiekorg. 

Tajmingen är säkert inte den bästa. Aktien har ingen substansrabatt alls att tala om och alla kurser i innehaven står mer eller mindre högt, men jag har tröttnat på att invänta bättre köpläge och när de ibland inträffar missa dem.

På flera års sikt händer väldigt mycket intressant inom området för Melkers klart största innehav Hexagon. Lyssna gärna på oktoberintervjun med vd Ola Rollén i Börspodden. Även de andra aktierna som Melker Schörling har är tillväxtcase eller spännande på lång sikt. 

Aktien har låg direktavkastning, vilket gör att den passar bra i IPS. Där kan jag inte ens om jag behöver få ut utdelningarna till hushållskassan förrän jag fyllt 55 år, vilket betyder att jag inte kommer att kunna leva på utdelningarna där. Jag tycker det räcker så länge jag får utdelningar som täcker avkastningsskatten i IPS:en, som jag skaffade för flera år sedan i ”ungdomligt oförstånd”. 🙂

2 reaktioner till “Jag tar rygg på farbror Melker”

    1. Enligt deras rapport har du investerat i obligationer i ett par norska oljeservicebolag som drabbas av oljeprisfallet och Rysslandssanktionerna. Priset på Spiltans innehav faller av oron.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)