Mina stabilaste aktier

Fråga: Vad tror du om SCA aktierna efter uppdelningen? Kommer dem att kunna gå uppåt igen mot tidigare aktiekurs? Eller vad är att förvänta av dem? Riktkurs?
Svar: SCA är ett stabilt skogsbolag, som säkert lär avkasta 10 procent per år över lång tid. En riktig värdeaktie då skogen kan vara värd mkt mer än vad den är bokförd till, men avkastningen på eget kapital är inte särskilt hög så någon kursraket blir det kanske inte.

Fråga: Om du får lista DINA 5 stabilaste aktier som man bör investera i om man inte är jätte börshaj.
Svar: Fem stabila bolag är SCA, Essity, Investor, Castellum och Axfood. Det svar på en liknande fråga som jag fick på aktiechatten ett antal dagar efter att jag svarade på denna fråga på mejlen var Axfood, ICA, Heba Fastigheter, SCA och Swedish Match.

Fråga: Hur analyserar du utländska aktier? Jag får mycket tunn information på Amerikanska aktier om jag inte går till deras hemsida IR direkt. Finns det någon plattform som visar en lika god överblick som Avanza gör för Svenska aktier?
Svar: Tyvärr inte. Yahoo Finance är hyggligt bra, men inte som Avanza för svenska aktier. Min process för att hitta aktier är nog ungefär lika för aktier, oavsett land. Men det är lite knepigare även för mig att få grepp om utländska bolag.

6 reaktioner till “Mina stabilaste aktier”

  1. Hej Marcus, vilken/vilka ETF:er rekommenderar du om man ska köpa idag? Tack för en bra sida! Vänligen Camilla

    1. Hej!
      Allt beror så mycket på din portfölj i övrigt och sparhorisont. Xact Högutdelande är ett alternativ jag gillar.

  2. Avanza har en trolig direktavkastningen på SCA på 9,3%tror jag. Känns det rimligt eller är den baserad på kursen innan uppdelning tror du? Vet du förväntad utdelning i kr?

    1. SCA kommer att sänka utdelningen då 70-80 procent av verksamheten har delats ut (Essity). Snittprognosen på marknaden är 1,15 kr per SCA-aktie nästa vår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)