”Mini-Tender Offer” på 36 dollar per aktie i AT&T

Ett ”mini-tender offer” är i många fall ett fult knep för att försöka få aktieägare att sälja till för lågt pris. Det är lagligt och kan kanske i andra fall vara bra, men tacka alltid nej när villkoren är usla.

AT&T har inget att göra med det s.k. erbjudandet som dök upp i höstas, vilket går helt stick i stäv med det brev jag har ovan och som jag fått via läsare. Det är Ponos Industries LLC som står bakom, inte AT&T (eller ”AT-T”).

Villkoren med budet är i princip bedrägeri, då det enligt AT&T (samma länk som ovan) krävs att aktiekursen står över 36 dollar för att du ska få sälja till det priset. Det ser lockande ut med 36 dollar nu när kursen står lägre, men bara om 36 dollar blir ett dåligt underpris för att kursen i april står högre kommer Ponos att genomföra budet.

Du får med andra ord bara 36 dollar per aktie om kursen står högre och det är dåligt för dig att sälja. Bedrägeriförsök i princip.  Avanza lägger inte ens upp det, men i alla fall vissa kunder hos Nordnet har fått ovanstående enligt min källa.

Ponos vill komma över aktier billigt, men max 5 procent av aktierna så de slipper en massa regler och krav och kan komma undan med förfarandet.

The SEC has issued an alert on its website regarding mini-tender offers. This alert advises that mini-tender offers “have been increasingly used to catch investors off guard” and that investors “may end up selling their securities at below-market prices.”

Annat vore det om det var normala villkor, att köparen vill komma över aktier i t.ex. en dåligt omsatt aktie och erbjuder sig betala överkurs för det. Då går det antagligen bra att erbjuda det utanför börshandeln. Problemet är enligt SEC ändå att du inte kan dra tillbaka en accept av ett mini-tender offer.

7 reaktioner till “”Mini-Tender Offer” på 36 dollar per aktie i AT&T”

 1. Tack för förtydligande. Hade aldrig sett ett sånt brev tidigare men fick ett från Nordea. Kändes lite för mycket free lunch…

 2. Hej
  Bortsett från hyfsat stabila Telia och AT&T. Vad tror du om Vodafone som utdelare och bolag? och som har ganska mycket rabatt i sig

  Mvh
  Andreas

  1. Hej!
   Har tyvärr inte koll på Vodafone, men spontant när jag tittar på Börsdata har vinsten per aktie stått stilla i tio år medan utdelningen verkar backa och egna kapitalet per aktie sjunker. Inte helt lovande, även om jag inte har kollat närmare.

 3. Hej Marcus!
  Efter nyheterna om AT&T och att slå ihop Warner och Discovery, hur ser du på det? Jag antar att AT&T ligger kvar i din utdelningsportfölj
  UTDELNINGSPORTFÖLJEN (KF & ISK):
  Abbvie
  Alfa Laval
  AT&T

  att de minskar debt med 43B $ gör en del och trots att utdelning kommer vara 40% av cashflow istället för 60% kommer förmodligen minska DA till 4% från 6%… å andra sidan kommer man få inlösen aktier i den nya discovery/warner bolag (med HBOmax…)…. så kanske kan vara bra att behålla en rendolat telco + aktier i streamingtjänsten…

  vad tycker du?

  1. Hej!
   Utdelningshistoriken får justeras för utdelningen av media-delen, men från den punkten ser det ljust ut. Den nya mediajätten är ett helt okej bolag, men inget jag kommer att behålla på sikt. Inom underhållningsproduktion satsar jag hellre på mindre bolag inom datorspel och kasino.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)