”Mini-Tender Offer” på 36 dollar per aktie i AT&T

Ett ”mini-tender offer” är i många fall ett fult knep för att försöka få aktieägare att sälja till för lågt pris. Det är lagligt och kan kanske i andra fall vara bra, men tacka alltid nej när villkoren är usla.

AT&T har inget att göra med det s.k. erbjudandet som dök upp i höstas, vilket går helt stick i stäv med det brev jag har ovan och som jag fått via läsare. Det är Ponos Industries LLC som står bakom, inte AT&T (eller ”AT-T”).

Villkoren med budet är i princip bedrägeri, då det enligt AT&T (samma länk som ovan) krävs att aktiekursen står över 36 dollar för att du ska få sälja till det priset. Det ser lockande ut med 36 dollar nu när kursen står lägre, men bara om 36 dollar blir ett dåligt underpris för att kursen i april står högre kommer Ponos att genomföra budet.

Du får med andra ord bara 36 dollar per aktie om kursen står högre och det är dåligt för dig att sälja. Bedrägeriförsök i princip.  Avanza lägger inte ens upp det, men i alla fall vissa kunder hos Nordnet har fått ovanstående enligt min källa.

Ponos vill komma över aktier billigt, men max 5 procent av aktierna så de slipper en massa regler och krav och kan komma undan med förfarandet.

The SEC has issued an alert on its website regarding mini-tender offers. This alert advises that mini-tender offers “have been increasingly used to catch investors off guard” and that investors “may end up selling their securities at below-market prices.”

Annat vore det om det var normala villkor, att köparen vill komma över aktier i t.ex. en dåligt omsatt aktie och erbjuder sig betala överkurs för det. Då går det antagligen bra att erbjuda det utanför börshandeln. Problemet är enligt SEC ändå att du inte kan dra tillbaka en accept av ett mini-tender offer.

3 reaktioner till “”Mini-Tender Offer” på 36 dollar per aktie i AT&T”

  1. Tack för förtydligande. Hade aldrig sett ett sånt brev tidigare men fick ett från Nordea. Kändes lite för mycket free lunch…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)