Undvik HVR Water Purification och systerbolaget Xzero varje gång

HVR Water Purification

Fråga: ”Har sett annonser om att HVR Water Purification skall börsnoteras. Hemsidan ser emellertid lite konstig ut. Har du några synpunkter på bolaget? Verksamheten bör ju ligga bra i tiden.”

Mitt svar: HVR Water Purification och systerbolaget Xzero har i decennier försökt utveckla vattenreningsteknik. Det är välmenande och en framtidsbransch, men att bolagen aldrig verkar komma in på någon börslista och alltid gör förluster är varningssignaler.

Varje gång du får erbjudande om att delta i en årlig nyemission i något av dessa bolag – tacka nej. Det är inte värt riskerna. Aapo Sääsk är inblandad i bolagsledningen i båda bolagen och hans track record är inget att ta rygg på.

Det är bättre att chansa på ett lönsamt tillväxtbolag på Stockholmsbörsen, oavsett om det är Cellavision, Evolution Gaming eller Fortnox. Eller ta rygg på bolagsbyggare som familjen Wallenberg i Investor.

 

6 reaktioner till “Undvik HVR Water Purification och systerbolaget Xzero varje gång”

 1. Bra tanke bakom tekniken som du skriver men de verkar som sagt aldrig komma hela vägen in i kaklet med detta, pass på detta.
  Fortsätter personligen att rygga Wallenbergarna och Investor hårt 🙂

 2. Först vill jag tacka för alla tips och råd. Vill även tacka för din och Kavastus senaste bok. Blev ett riktigt kunskapslyft för mig!
  Antar att du får mycket förfrågningar och inte har tid att bistå alla. Men jag gör ett försök. Jag har tittat på H&D wireless. Ja det är ett högriskbolag som du avråder ifrån. Men det hade varit fantastiskt kul att få se en fundamental djupanalys av dig med dina kunskaper och goda omdöme. Tack på förhand! MVH Aktiekommunisten

 3. Hej!
  Vad gör jag när jag läste denna artikel för sent. Har tecknat mig för aktier som ännu inte dykt upp! 🙁
  Något gott råd till en blåögd nybörjare?

  1. Hej! Jag vet inte vad du kan göra om du betalat, aktierna kommer säkert men värdet på dem framöver och möjligheten att kunna sälja – där ser det mörkare ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)