Undvik HVR Water Purification och systerbolaget Xzero varje gång

HVR Water Purification

Fråga: ”Har sett annonser om att HVR Water Purification skall börsnoteras. Hemsidan ser emellertid lite konstig ut. Har du några synpunkter på bolaget? Verksamheten bör ju ligga bra i tiden.”

Mitt svar: HVR Water Purification och systerbolaget Xzero har i decennier försökt utveckla vattenreningsteknik. Det är välmenande och en framtidsbransch, men att bolagen aldrig verkar komma in på någon börslista och alltid gör förluster är varningssignaler.

Varje gång du får erbjudande om att delta i en årlig nyemission i något av dessa bolag – tacka nej. Det är inte värt riskerna. Aapo Sääsk är inblandad i bolagsledningen i båda bolagen och hans track record är inget att ta rygg på.

Det är bättre att chansa på ett lönsamt tillväxtbolag på Stockholmsbörsen, oavsett om det är Cellavision, Evolution Gaming eller Fortnox. Eller ta rygg på bolagsbyggare som familjen Wallenberg i Investor.

 

23 reaktioner till “Undvik HVR Water Purification och systerbolaget Xzero varje gång”

 1. Bra tanke bakom tekniken som du skriver men de verkar som sagt aldrig komma hela vägen in i kaklet med detta, pass på detta.
  Fortsätter personligen att rygga Wallenbergarna och Investor hårt 🙂

  1. Är tyvärr en av dom som ivrigt hoppat på detta och försent insett att inget kommer att hända. Är man helt blåst på pengarna eller kan man få tillbaka dom på något sätt? Någon som har erfarenhet av detta?

    1. I februari 2019 rekommenderar du att 3 olika aktier istället för HVR Water.

     Du säger köp hellre Cellavision, Evolution Gaming och Fortnox.

     Cellavision liten avkastning.
     Evolution Gaming och Fortnox 10 ggr pengarna!

     Jag tänker på Meatloaf och deras superhit från albumet Bat out of Hell.
     2 out of 3 aint bad…

     1. Vad roligt att du uppmärksammar det. Jag hade inte koll på att det gått så bra för två de tre chansaktierna jag rekommenderade istället för lottsedeln HVR.

   1. Hejsan.
    Jag kan nog tyvärr säga att dina pengar är förlorade.
    HVR och Xzero är dotterbolag till Scarab Developemnt som drivs av den ökände Aapo Sääsk. Det enda HVR och Xzero gör är att flytta pengar till Scarab genom att Scarab säljer ”konsulttjänster” till dotterbolagen.
    Dom har lovat att lansera produkter i många år nu men inget händer, varför? Dom har inte viljan eller tekniken.
    Dom är bra på att snacka men inte mer.
    Har hört mycket dåliga saker om dom och Aapo.

 2. Först vill jag tacka för alla tips och råd. Vill även tacka för din och Kavastus senaste bok. Blev ett riktigt kunskapslyft för mig!
  Antar att du får mycket förfrågningar och inte har tid att bistå alla. Men jag gör ett försök. Jag har tittat på H&D wireless. Ja det är ett högriskbolag som du avråder ifrån. Men det hade varit fantastiskt kul att få se en fundamental djupanalys av dig med dina kunskaper och goda omdöme. Tack på förhand! MVH Aktiekommunisten

 3. Hej!
  Vad gör jag när jag läste denna artikel för sent. Har tecknat mig för aktier som ännu inte dykt upp! 🙁
  Något gott råd till en blåögd nybörjare?

  1. Hej! Jag vet inte vad du kan göra om du betalat, aktierna kommer säkert men värdet på dem framöver och möjligheten att kunna sälja – där ser det mörkare ut.

 4. Har fått broschyr om nyemission 8-25 November 2019. Den åker direkt till soptunnan! Tack Markus och andra som delar med sig!

 5. Instämmer i allt om HVR, har haft mina i många herrans år. Det finns visserligen en sida om försäljning på företagets webbplats – men jag tror inte det finns några köpare. Kan jag sälja mina aktier till någon bekant, till exempel ett barn, för 1 krona för att därigenom kunna redovisa en reaförlust som jag kan kvitta i deklarationen mot en vinst i en annan försäljning?

  1. Ja, det går bra att sälja onoterad aktie för att få avdragsgill förlust. Aktieaffärer man gör inom familjen ska registreras hos Euroclear och HVR har sin aktiebok där. Mig veterligen fick man i alla fall förr gå till banken och be dem ombesörja att skicka in det, men kolla med Skatteverket. Onoterade aktier är inte min specialitet, men läs vad t.ex. Avanza skriver.

 6. Hej, då var det dax igen! Idag fick jag ett flott erbjudande att teckna aktier. Pengarna skall tillsammans med ett bidrag som skall sökas för en komersiell anl som skall installeras 2023…
  Mangold emitterar dessa!
  // Mvh Thomas

 7. Japp, och idag var det Phoenix BioPowers tur! Pengarna de tog in 2019 räcker tydligen inte längre. Jag uppfatter dem som typ konsulter för en teknik som Cortus Energy har?. // Thomas

  1. Jag noterade att en av företrädarna för Phoenix BioPower är samma person som står bakom Vindbron Invest AB, som stod som adresskälla till utskicket från Circular Water Technologies. Dåligt omdöme i sina affärskontakter, eller bara desperat att dra in pengar?

 8. Köpte 240 aktier i HVR någon gång i yngre stenåldern (1994 eller tidigare). De har varit ”nästan där” sedan dess (om de någonsin hade några värdefulla patent så måste de ju ha gått ut). Varv efter varv med att få in nya investerarpengar, men inga intäkter från produkter. Aapo lever troligen gott på detta, några pengar tillbaka ska man nog inte räkna med!

 9. Hej!Jag har haft hvr aktie i hvr sedan80talet när aktie spararna tipsa kanske en bra investering tyvärr inte så. Nu har han skickat ett papper man ska få aktier i hydromars lika många som i hvr
  Hur länge ska han hålla på???

 10. Borde de inte passera gränsen för rent bedrägeri med sina utskick om att ”nu är det nära” i drygt 20 år?
  Någon som vet om det går att anmäla?

  1. Det är en intressant frågeställning. Det är lagligt att göra dåliga affärer och att vara obotlig optimist. Däremot sannolikt olagligt om man vet att det inte är nära och man ändå säger det i syfte att få in kapital.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)