Minisälj i Realty Income & Digital Realty

Jag sålde extremt lite i fastighetsbolagen Realty Income och Digital Realty efter de stora kursuppgångarna. När direktavkastningarna kryper ned mot 4 procent började WP Carey med 7 procent att locka så jag ökade lite där istället. De två förstnämnda är fortfarande två av de allra största innehaven jag har och utdelningarna där är säkrare.

Däremot kanske inte så säkra att WP Carey förtjänar så mycket högre direktavkastning. Risken tror jag är högre men inte så mycket högre där.

Sen vill jag inte sälja placeringar i upptrend och köpa det i nedtrend i stor utsträckning. En liten liten omviktning däremot för att direktavkastningen lockar går an, men inte mer.

Jag ökade lite i Crown Castle också, men det är fortfarande ett för litet innehav.

5 reaktioner till “Minisälj i Realty Income & Digital Realty”

 1. Tjena!
  Först och fräst gillar bloggen och du har många bra inlägg och synpunkter.
  Inte helt hundra på var jag skulle ställe frågan och kanske inte blir helt rätt här men visste inte var annars.
  I vilket fall som kollade jag lite på Canadian Western Bank, tänkte bara kolla om du har några funderingar och synpunkter på den?
  Aktien har ju tappat mycket nu på senaste med tanke på oroligheter för oljan men tänkte att det kanske är överdrivet? Förra finanskraschen klara de sig väldigt bra och de verkar inte vara alltför exponerade mot dåliga lån osv, capital adequacy, totalt på 12,7% och förra finanskrisen verkade de klara bra. De har höjt sina utdelningar med 24 år i rad samt har endast en payout ratio på högst 30%.

  Fundera på att ta position och handla mer på en eventuell större nedgång för att sedan behålla på lång sikt och hoppas på en bra aktievändning framåt och fortsatt stabila utdelningar.

  Vad tror du, några funderingar på denna aktien?

  Mvh

  1. Hej! Jag har inte koll på den banken, men det låter som ett spännande tillfälle att slå till. Men osäkerheten kring eventuella kreditsmällar från bolag med verksamhet i den dyra kanadensiska tjärsandsoljan borde vara det som oroar och det kan hålla i sig i ett par år.

 2. Hej, Marcus!
  Är W.P. Carey fortfarande nåt att satsa på?
  Den aktien känns ju lite bättre prismässigt, jämfört med Realty Income och Digital.
  Vill ju helst ha Realty, men den är ju så dyr nu…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)