Mitt börsnoterade utfall 2013

Sen omsider har jag gått igenom utfallet för min rätt passiva portfölj under 2013 och ställt samman resultatet. Med 25-30 procent av mitt börsnoterade kapital (aktier och ETF:er) i fastighetsbolagens preferensaktier får jag vara nöjd med avkastningen. Riskjusterat är det riktigt bra med 21 procent. I absoluta tal är det däremot högst medelmåttigt jämfört med Stockholmsbörsen.

Blir det börsnedgång kommer jag nog att kunna slå börsindex, vilket inte är något relevant index för mig som har globala börshandlade fonder, preffar och ett par nordiska storbolag i portföljen.

Jag har därför skapat ett annat jämförelseindex. Det påminner om det som Privata Affärer och Placeringsguiden har för att jämföra sitt portföljutfall.

Hernhags aktie- och ETF-portfölj: 21,0 procent.

Jmf-index med 30 procent i Spiltan Räntefond Sverige och 70 procent i OMXSGI som inkluderar utdelningar och inte bara alla aktieprisförändringar på Stockholmsbörsen: 20,3 procent.

Stockholmsbörsens avkastningsindex OMXSGI: 27,8 procent.

2014 har börjat bra med flera sköna tusenlappar i utdelningar redan första veckan. Kvartals- och månadsutdelande värdepapper är min melodi.

5 reaktioner till “Mitt börsnoterade utfall 2013”

  1. hej, jag har några kvartalsutdelande aktier (coca-cola, McDonalds samt några preffar från fastighetsbolag). Har du tips och råd på andra värdepapper med månads- eller kvartalsutdelning? Kanske en artikel i PA om detta?!
    /Pelle

    1. Hej, det finns inte bara många bolag i USA med kvartalsutdelning, även många ETF:er har det. Särskilt ETF:er som följer utdelningsindex.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)