Realty Income – Årets första affärer

Jag sålde min kreditindexobligation Nordea Kreditbevis Europa High Yield, eftersom den redan efter två år handlades till 137 procent av det nominella värdet. Det betyder 37 procent i uppgång, vilket är drygt hälften av de max 70 procenten jag kunde få under löptiden på fem år. Med så pass bra riskjusterad uppgång och relativt begränsad uppsida sålde jag.

Kapitalet flyttades in i min kapitalförsäkring och där köpte jag REIT:en Realty Income som har handelssymbol/kortnamn/ticker O.
* 5,8 procent i direktavkastning för detta stora amerikanska fastighetsbolag av bolagstypen REIT, real estate investment trust.
* Imponerande trend för den månatliga utdelningen.
* Kursen har fallit tillbaka under hösten.

Min sparportfölj uppdateras med ovanstående affärer.

 

4 reaktioner till “Realty Income – Årets första affärer”

  1. Blir det dubbelbeskattning av REITen i kapitalförsäkringen, med amerikansk kupongskatt på utdelningen och sen svensk avkastningsskatt på innehavets värde?

    1. Först blir det så, men nätmäklarna begär avräkning på det där. Hittills har jag fått tillbaka källskatten på utdelningen jag fick första året jag hade Fortum i portföljen. Mer avräkningspengar borde vara på väg, men det tar sin tid och sker med lång eftersläpning.

  2. Bra att Avanza rapporterar utländsk skatt i ISK som är dragen till Skatteverket. Då slipper man det krånglet. Nordnet kanske också gör det!

    1. Jag tror att nätmäklarna är rätt bra på avräkningar och källskatt och sånt. Storbankerna vet jag inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)