Nyemissioner i Stillfront och Flat Capital

De båda tillväxtbolagen Stillfront och Flat Capital genomför nyemissioner under första halvan av mars 2022. Min åsikt och utgångspunkt är att teckna aktier.

Generellt sett är det så att är du aktieägare så tror du antagligen på bolaget och då ska du teckna. Undantagen är om bolagen har problem av allvarlig natur eller nyemitterar varenda år, men det är inte fallet här.

StillfrontPressmeddelande om nyemissionen (länken öppnas i ny flik)
I min nöjesaktieportfölj tecknar jag aktier i nyemissionen som mobilspelsbolaget Stillfront har. Likviderna i den i princip fullinvesterade ”indexfonden” räcker inte för att teckna fullt, särskilt inte då jag behöver en liten slant kvar till schablonskatten som dras från kapitalförsäkringen i mars. Majoriteten av teckningsrätterna utnyttjar jag däremot.

Stillfront är ännu i sin tillväxtsvacka, men långsiktigt är det ingen fara för bolaget eller för mobilspelsbranschen. Alla konkurrenterna drabbas också av att det är svårare att marknadsföra exakt mot Applekunder efter deras integritetsuppdatering.

Flat CapitalPressmeddelande om nyemissionen (länken öppnas i ny flik)
Flat Capital äger jag inte, men jag rekommenderade teckna när de skulle börslistas (länk till PA). Aktien har efter kursrusningen nu kommit ned en bit. Även om inte huvudägaren Siemiatkowski tecknar några aktier är det rimligt att övriga ägare tecknar. Flera av innehaven i investmentbolagets portfölj har potential såvitt jag kan se.

Det är med det sagt viktigt att du fattar ett eget beslut som passar din strategi och sparhorisont. Var medveten om de höga riskerna i båda dessa aktier och låt ingen position i portföljen bli för stor.

6 reaktioner till “Nyemissioner i Stillfront och Flat Capital”

 1. Hej Mackan,

  Tack för bra läsning.

  Hur kommer det sig att Sveriges ekonomi klarat sig så bra under corona och nu med kriget i Ukraina (förstår att det är en komplex fråga) men om man kortfattat svaret.

  Det samma gällande bostadsmarknaden, är det rimligt att den bara fortsätter växa i den här takten? Om inte hur stora rörelser kan man se, är det rimligt med 50% nedgång?

  mvh Jens

  1. Hej!
   Nollräntor, centralbanksstimulanser på obligationsmarknaden, stora statliga underskott. Med andra ord en enormt expansiv penning- och finanspolitik. Det har stimulerat ekonomin i stort och även bostadsmarknaden. Bostäder stiger ofta om inflationen tar fart, men inte om räntorna stiger. Enkelt uttryckt.

 2. Hej!

  Har följt din blogg ett tag, intressant läsning. Är i startgroparna att börja starta en aktieportfölj med 7-8 investmentbolag. 2-3 XACT Etf:s, 1-2 indexfonder samt stabila aktier som Axfood och Swedish Match ev. Nibe också kommer att månadsspara. Dina tankar på en sån portfölj?

   1. Hej, är det inte dumt att teckna Flat Capital om aktiekursen nu är under 20 kr?
    Mvh
    Joakim

    1. Hej!
     Jo, det är det. Om aktien hamnar under 20 kr mer varaktigt är det bättre att köpa aktier över börsen än att teckna. Detta är något att hålla koll på minsann!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)