Oneok och G5 mina nya innehav

Jag har två nya innehav de senaste veckorna. Eftersom ni ska bygga era egna portföljer går jag inte ut med mina aktieköp direkt, i alla fall inte om jag har ont om tid. Då får jag blogga lite senare.

Oneok påminner om bolagsformen MLP, men är ett vanligt infrastrukturbolag i den amerikanska gasbranschen. Intäkterna kommer från avgifter för volymerna av gasen som passerar genom bolagets pipelines och Oneok är därmed inte så prisberoende. Jag sålde tidigare min ETF Alerian MLP ETF och ser bättre möjligheter att veta vad jag investerar i via Oneok.

Utdelningen har höjts sedan 2003 med i snitt 10,6 procent om året. Skuldsättningen är på väg ned och direktavkastningen är över 5%. Fler pipelines ska tas i drift under året och produktionen på Bakken och Permian Basin-fälten lär stå sig och den amerikanska gasexporten är på väg upp. Skifferolja och skiffergas är lite omtvistat. Miljöriskerna till trots är världen beroende av gas och olja för välfärd och civilisation ytterligare en lång tid.

G5 är det andra innehavet och det är bara ett litet innehav. G5:s mobilspel säljer bra och tillväxten är en av de bästa på Stockholmsbörsen. Aktien har rekylerat en bit och vi får se om det vänder upp framöver eller inte.

4 reaktioner till “Oneok och G5 mina nya innehav”

 1. Hej Marcus
  Jag börjar närma mig 60år, jobbat utomlands i många år, jobbar ett par år till men har inte så mycket i pension. I stället har jag byggt upp en portfölj samt även betalt av min bostad. Jag ligger 50% kontant där en mindre del ligger i Spiltan Högräntefond. Hur skulle du förändra innehavet? Synpunkter tas tacksamt emot.
  Spiltan investmentbolag fond 8%
  Investor 7%
  D&G småbolag 6,5%
  Stora Enso 5,3%
  Autoliv 4,5%
  Skanska 4,4%
  Resurs H 4,3%
  MTG 4,3%
  Klövern pref 3,8%
  Alm pref 3,7%
  Sobi 3,1% XACT
  Nordic Div 3 %
  Dometic 3%
  SHB 2,9%
  SwedB 2,9%
  JM 2,8%
  Marine Harvest2,8%
  Nobina2,8%
  Kinnevik 2%
  Sampo1,9%
  Castellum1,8%
  Hoist 1,8%
  Huvudstaden1,6%
  Betsson1,6%
  Capio1,5%
  SAAB 1,5%
  Securitas 1,5%
  Kungsleden1,3%
  Sdiptech pref 1,2%
  Pandora 1,1%
  Victoria Park 1%
  Nordea1%
  Wallenstam0,8%
  Evolution 0,8%
  SHB Global småbolag 0,6%
  XMreality 0,6%
  Wilson Ther 0,6%
  Oncopeptide 0,6%
  Camurus 0,5%

  1. Har du hälften i likvider/räntefond och en så bred aktieportfölj har du så pass låga risker att jag inte tycker du behöver ändra något. Dina riskablaste aktier gillar jag iofs inte, men de väger ju minst i portföljen så varför inte behålla de också.

 2. Hej!

  Vad tror du om G5 idag? Kursen ligger på 95-96kr. Finns det något kvar att hämta där?

  Tack på förhand!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)