NP3 Pref ny preff på min lista

Jag har lagt in nya NP3 Pref bland de andra preferensaktierna och deras villkor. Preffen blev rätt dyr direkt från start när handeln drog igång.

6,3 procent i direktavkastning för tillfället indikerar att marknaden verkligen litar på att utdelningarna är säkra i många år framöver. NP3 har sin intjäning från fastigheter i norra Sverige och jag analyserade aktien på PA inför noteringen.

13 reaktioner till “NP3 Pref ny preff på min lista”

 1. Hej! Lite off-topic, men vilken fond skulle du rekommendera som har direktavkastning som strategi? Kikat lite på EFTer, men kan inte handla dem längre. Tack på förhand! Per A

 2. Försökte få den vid IPOn…. Noll i tilldelning! Vilken besvikelse. Och Vad den drog sen… 🙁
  Tack för en bra blogg och signerade ex av dina böcker vid KT3 i Stockholm :)!

 3. På tal om preffar. Letar med ljus och lykta efter nån bra preff, men allt har blivit så dyrt. Har sdiptech, Akelius och Volati. Men känner inte något sug att fylla på dessa på dagens nivåer. Vad har du för syn på preffar, finns det någon som du tankar på nu eller något liknande som man kan sätta pengarna i som ger löpande utdelningar?

  1. Jag ökade nyligen något i Sdiptech Pref. Håller med om att mycket är dyrt bland preffar, det är lite som om preffmarknaden i några kvartal varit säker på lägre räntor eller i vart fall lägre inflation. SAS Pref på 525-530 kr hade varit en bra kort placering, men nu blir det netto inte så mycket i avkastning där (även om det blir mer på årsbasis än räntekonton). Vi får leta vidare.

   1. Funderat lite på att öka i just sdiptech också, men jag tycker risken känns lite svårt att bedöma i den?Har även lite funderingar kring Akelius om det inte kommer bli så att dom löser in preffarna i framtiden när inlösen sänks till 330kr, i så fall känns det som en ok avkastning även på dagens nivå givet den låga risken?vad tror du om K2A föresten?

    1. Sdiptech har i vart fall kassaflöden som räcker åt utdelningen av preffarna. Kanske Akelius löser in sina preffar för 330 kr i framtiden, men det känns i nuläget tveksamt. K2A Pref känns helt okej.

 4. Hej igen!
  Tog rygg på dig och handlade NP3 pref idag. Har du information om utdelningssatum?
  Tack på förhand!
  / Perra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)