Premiepensionsfonderna 2021

Mina fyra premiepensionsfonder får ligga kvar tills vidare. Det var ett år sedan jag möblerade om i fondportföljen och jag är nöjd med utfallet. Jämnviktningen jag hade då har på grund av olika kursuppgång ändrats något, men jag låter kursvinnaren löpa.

Här är premiepensionsfonderna 2021

Tundras Frontier Markets-fond har av någon anledning rusat ifrån sitt jämförelseindex på sistone. Den är därför största innehavet i min pensionsportfölj. Även de övriga tre fonderna står sig tillräckligt jämfört med sitt respektive jämförelseindex.

Från årsskiftet är kursuppgången för pensionsportföljen 26 procent.

Pensionsportföljen har via fonderna de fyra fokusområdena IT, säkerhet, reala tillgångar och frontier-marknader (Pakistan och Vietnam). Även om det är frestande att ta hem vinster och köpa något riktigt säkert är placeringshorisonten ännu så många år att det är lika bra att ta fortsatt höga risker. Det blir som bekant nyköp varje år när inarbetad premiepension fyller på depån.

Uppdatering 28 september 2021: Lade in kursutvecklingen från årsskiftet i ett stycke ovan.

8 reaktioner till “Premiepensionsfonderna 2021”

 1. Hej!

  Tror du att man förlorar mycket avkastning på att inte ändra sina fonder från standard AP7 Såfa? Är 23 år.

 2. Har du något tips på verktyg/webbsida där man kan jämföra och analysera just PPM fonders utveckling? Tycker PPMs egen sida är oduglig. Skulle vara bra att kunna se vilka segment/ branscher som går bättre/sämre , trender mm

 3. Tja kung,

  Hur kan börsen vara övervärderad när så många bolag handlas på substansrabatt enligt hemsidan substansrabatt.se,

  Tror du evergrande kommer påverka Sveriges bopriser?

  Ha det bra
  Mvh Jens

  1. Hej! Många investmentbolag handlas nästan alltid med substansrabatt, så det i sig säger inte så mycket. Senaste månaderna har rabatterna varit lite mindre än vanligt och de som har premier har varit uppe på höga nivåer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)