Q&A: Lifco, banker och småbolag

Vi firar helgen med en ny omgång av frågor och svar. Tack för alla frågor. Det går också att få svar via aktiechatten hos Privata Affärer på fredagar klockan 10-11.

Min portfölj består av AAK, ABB, Alfa Laval, Assa Abloy, Atlas Copco,
Beijer Ref, Getinge, Hufvudstaden, Industrivärden, Investor, Intrum Justitia
Lagercrantz, Lifco, Mycronic, SCA och SKF. Jag har mest i Atlas Copco och SCA. Jag har ännu inte bestämt var mina ”nästa investering” skall hamna. Jag lurar på Lifco trots att den är högt värderad.
Lifco är ett bra bolag som dessutom är ganska konjunkturstabilt. Timingen är det svårt att säga något om, helt billig är den inte. En tanke är ju att du ökar i något annat i din portfölj som har rekylerat i kurs.

Är inte så aktiv på börsen och missade helt Phone Familys avnotering tidigare i år. Gjorde en nätt förlust på 98% (5295 SEK). Vad händer i framtiden med dessa aktier? Kan jag aldrig bli av med dessa och kvitta mot en av få vinster jag har?
Jodå, den handlas på Mangoldlistan.så den finns hos mäklarfirmor som https://www.avanza.se/aktier/om-aktien.html/567468/phone-family
Sälj aktierna och få avdragsrätten mot realiserade vinster om du har vanlig depå och inte ISK eller KF.

Jo jag undrar en sak, Opcon är nu sålt av och avslutat försäljningen med typ en vinst på 147 mkr. Men kommer den ligga kvar på Small-listan, eller kommer den flyttas?
Jag ser ingenting om avnotering av aktien. Gissar att Opcon blir kvar på börsen, men följ hur det går med deras kvarvarande verksamhet och numera stora kassa.

Ville fråga om du anser att risken är godtagbar för Flexiwaggons nyemission?
Flexiwaggon vet jag inget om, de är väl inte ens noterade? Känns som hög risk, så sätt inget stort belopp i alla fall.

Tänkte sälja 1000 av mina SEB och köpa 1000 Handelsbanken. Vad tycker du om SEB och Handelsbanken?
SEB och Handelsbanken är bra båda två, men den sistnämnda är lite stabilare. I alla fall sett utifrån historiken, men det är i normalfallet ingen stor skillnad mellan bankerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)