Recension av Framgångsboken

Framgångsboken

Framgångsboken var nästan lite bättre än vad jag hade hoppats på. Lättläst men ändå informativ i hur man ska nå framgångar i livet. Allt från karriären till att må bra innerst inne.

Alexander Pärleros gör inga stora utsvävningar eller djupdykningar, men det är heller inte den här typen av bok. Det är en sammanfattningarnas, inspirationernas och övningarnas bok. Därmed passar den många och går att använda väldigt brett.

Gillar du Framgångspodden kommer du att gilla Framgångsboken, som bygger på det bästa från poddarna plus en hel del annat.

Framgångsboken har inget fokus mot ekonomi, så det här är min hela bokrecension. Annars skulle jag ha placerat recensionen bland bokrecensionerna för ekonomiböcker.

Uppdatering 20 augusti 2019: Framgångsboken innehåller inte bara recept som att arbeta hårt och smart, utan även saker som folk ångrar i livet:

Framgångsboken - vad man ångrar på dödsbädden

9 reaktioner till “Recension av Framgångsboken”

 1. Vilken bok skulle du rekommendera som en bra start för ett hållbart och långsiktigt sparande för någon relativt ny på aktier och fonder, men som vill lära sig mer.

 2. Vem trodde på 1900-talets början att det skulle finnas böcker om hur en blev framgångsrik? Då var det hårt jobb och att vara född med rätt förutsättningar socialt som gällde för att nå framgång. Och det där stämmer fortfarande i de allra flesta fall. Tron och tanken på att alla kan bli framgångsrika (vilket jag gissar det står i boken) leder oftast bara till besvikelse.

  Utan att ha läst boken, vilket jag inte heller kommer göra, så gissar jag att den enda som blir framgångsrik av den här boken är författaren själv.

  Marcus, jag tycker du skall recensera Stå fast av Svend Brinkmann. Som ser lite mer nyktert på livet, förutsättningar och tanken om att ”lyssna på sig själv”.

  Önskar en fortsatt trevlig sommar och tack för alla bra böcker, råd och insikter kring aktier som du delar med dig av.

   1. Nej, men jag är realist, och det är inte det minsta tragiskt att vara det.

    Trevlig söndag!

    1. Jag tycker ”framgångsboken” är jättebra. Lättläst som du säger men den inspirerar till ett mindset som kan göra dig framgångsrik vilket jag gillar. Är man mer ute efter investeringar kan man läsa Ton Robbins ”Money master the game”, 600s på engelska men sjukt bra bok. För alla er som inte tror att ”alla kan bli framgångsrika” så tyvärr men även Tony Robbins hade i stort sett ingenting, förutom mindset. Den intressanta frågan är ju hur framgångsrika de personer som inte tror på sig själva eller har ett negativt mindset är?

  1. Johan, det finns ingen motsats mellan bokens innehåll och hårt arbete. Pärleros skriver om hur han planerade in maximalt antal möten under kontorstid när han var säljare för det var då det var möjligt. Så fick han sköta pappersarbetet annan tid. Det blir hårt arbete det. Sen är det ju alltid bättre att jobba smart och hårt än bara hårt.

 3. Varför jobba hårt när det idag är mycket mer lönsamt med bostadsspekulation och aktieinvesteringar eller som författaren skriva en meningslös bok om detta? Det här med att jobba hårt är något som våra politiker försöker inbilla oss samtidigt som din lön i SEK blir mindre värd mot så gott som alla andra OECD-valutor för var dag som går.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)