Sparar pengar med Comhem

Jag hade länge tänkt byta ut mina VHS-kassetter mot en modernare lösning. Under senaste året har de börjat fastna i videon allt oftare och jag började därför leta efter box med hårddisk där jag kan spela in digitalt för att kunna snabbspola reklamavbrott, alls komma ihåg att se programmen, etc. 

Det finns extremt få sådana videor kvar på marknaden. Men det är tydligen ingen idé att köpa dem heller, för om de alls ska funka beror på TV-leverantören. 

Comhems kundtjänst svarade jättesnabbt bägge gångerna jag fyllde i mejlformuläret. De ringde upp mig och i första samtalet sa de det skulle kosta 100 kr i månaden, men sen visade det sig att det var gratis för mig att få hem en digital-TV-mottagare med hårddisk för inspelning. 

Det ingår i det kollektiva avtal min bostadsrättsförening tecknat åt alla oss i Annandagen. Det kan man kalla spartips. Konstigt att den första Comhemsvaranden sa det skulle kosta.

En TV-modul där kortet stoppas rakt in i TV:n blir en box färre och inte lika många sladdar heller, men då min TV saknar inspelningsfunktioner behöver jag en box. 

Det var ett nöje att kasta ut VHS-kassetter och den gamla videon. Det nya undret från Comhem (Samsung) är mer eller mindre allt jag någonsin behövt för TV-tittande. Streamande tjänster har ju inte de program jag vill se. Än. En perfekt gratislösning till vidare alltså. 

Ett annat spartips är fortsatt att undvika Comhem-aktien. När en vanlig inspelningsbar digital-TV-box är så bra, är mervärdet litet med den viktiga Tivo-boxen som lanseras hårt. 

Önskar er alla en äggstra glad och äggstravagant äggande påsk haré bra. 
Eller blev det där med påskhare och ha det bra en ordvits för mycket? 🙂

3 reaktioner till “Sparar pengar med Comhem”

  1. Ja det kanske var på tiden att byta ut videon mot nåt bättre! Vad har hållit dig kvar så länge i att använda video istället för en konfiguration med HD-kvalité och som du säger bra funktioner för inspelning/spolning?
    Själv har jag inte ens kopplat in föreningens TV-box även om den ingår i hyran. TV:n kopplad till datorn och ett par ”streaming-tjänster” plus internet med allt vad det erbjuder räcker lång, och man slipper all jobbig reklam.

    Och nej ordvitsarna var kul, lika bra att braka loss med alla man har på lager när tillfälle ges 😉 Glad påsk!

    1. Det som höll mig kvar så länge var att jag inte ändrar ett fungerande koncept. Det funkade bra med analoga grejer och jag gav mig inte tid och ork att göra bytet. När bostadsrättsföreningens kollektivavtal för TV ändrades i somras och började omfatta även digitala kanaler kom det hela upp till beslut för mig. Så jag köpte platt TV till att börja med. Nu var det dags för boxen. Så fort alla mina favoritprogram sänds streamat utan reklam kan jag börja fundera på det. T.ex. TV3 Play har ju reklamavbrott än så länge.

      1. Okej då förstår jag, har också full respekt för folk som i första taget inte ändrar ett för dem fungerande koncept, mycket värre med motsatsen! Är man nöjd och det inte finns större vinster att göra på ett byte kan man ju lika gärna hålla kvar 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)