Sparboxen Utdelningsfavoriter by Hernhag och uppdaterade utdelningstopplistor

Du kan från och med idag spara i utdelningsaktier som jag väljer och bevakar. Det är möjligt via min sparbox Utdelningsfavoriter by Hernhag hos Aktieinvest (länk i ny flik).

Det går till så att ditt kapital automatiskt hamnar i de svenska aktierna jag valt ut. Urvalet kommer jag att uppdatera två gånger per år. Om det blir byten av aktier blir det därför enligt planen i slutet av månaderna februari och september.

Aktiestrategierna som ligger till grund för urvalet av aktier kan du läsa om på min sida om sparboxen Utdelningsfavoriter by Hernhag. Strategierna kommer från min kanske mest uppskattade bok, Bli rik på aktieutdelning.

Utdelningsaktier by Hernhag heter sparboxen med aktier valda av mig.
Utdelningsaktier by Hernhag heter sparboxen med aktier valda av mig. Det är inte rådgivning utan inspiration.

Du kan även se Aktieinvests klipp med mig om sparboxen på YouTube.

Utdelningstoppen uppdaterad med årets siffror

I samband med detta har jag som jag alltid gör i februari uppdaterat mina utdelningstopplistor med Sveriges bästa utdelningsaktier. Ingen sänkning eller utebliven höjning i år.

Fastighetsbolaget Sagax stamaktie gör entré bland utdelningshöjarna med 12 år i följd. Samtidigt har ICA blivit avnoterade och plockas därmed bort från bolagen som sällan sänker (utdelningshöjarna).

6 reaktioner till “Sparboxen Utdelningsfavoriter by Hernhag och uppdaterade utdelningstopplistor”

 1. Har satt upp mig på månadsspara 😉
  Dock undrar jag vad som händer om du skulle byta till någon utdelare som inte är svensk, blir det inte fel om jag har ett Isk då?
  Kollar jag din portfölj hör har du ju en del USA bolag!
  Du får köra in din tillväxtportfölj samt nöjesportföljen också 😉

 2. Hej Marcus,
  Har funderatlänge och väl på detta. om du har en investeringshorisont på ca 30 år, är det då inte vettigare att investera i starten i tillväxtbolag framgör högutdelare, även om slutmålet är att kunna leva på utdelningen? Detta medför alltså att man år 1-20 sikta in sig på tillväxtbolag för att år 20-30 skifta över till högutdelare?
  Genomsnittlig årsavkastning OMX 30 under perioden 1990-2019 var ju ca 13 %, detta borde ju således slå en högutdelarportfölj med direktavkastning på 5% i snitt under samma persiod?

  exempelvis:
  Bästa investmentbolagen 10 år:
  Bure Equity 1 410 %
  Svolder 744 %
  Creades 733 %
  Latour 662 %

  MVH
  Tobbe

  1. Hej, det ligger en del i att du behöver tillväxt på lång sikt. Utdelningsaktier har enligt olika undersökningar överavkastat över tid, och då räknar vi ju med vi får även en kursuppgång utöver direktavkastningen så att totalavkastningen blir minst lika hög som storbolag eller börsindex. Investmentbolag som Bure och Creades kan komma att höja utdelningen framöver, och deras portföljer har mycket tillväxt i sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)