Stillfront ångar på och lyfter mitt nöjesaktieindex

Stillfronts storförvärv idag får aktien att lyfta. Det drar förstås upp mitt nöjesaktieindex (nöjesportföljen) där mobilspelsbolaget Stillfront nu är största innehav efter nästan en kursdubbling sedan i somras.

Stillfront lyfter portföljen

Samtidigt har nöjesportföljen fått en stjärna till på Shareville. Detta trots att affiliate-bolaget Raketechs aktie gått uruselt och nästan halverats i kurs. Nu är uppsidan i Stillfront och de andra större än nedsidan i Raketech, för mer än 100% kan jag inte tappa från start i någon aktie. Däremot en aktie stiga med mer än 100%.

Jag har ännu inte bestämt mig för hur jag gör i sommar med Raketech. Bolaget har hittills gått bättre eller snarare mindre dåligt än aktiekursen, men vi får se. Stillfront blir däremot med säkerhet kvar. Bolaget utvecklas bra och spel är en framtidsbransch.

Reglerna för båda portföljerna på aktieindexsidan är att jag inte ska ändra något under året utan låta bra aktier få vara ifred och ge de sämre bolagen en chans att bättre sig. Hittills håller jag hoppet uppe att det ska löna sig, detta experiment i passivt sparande för att kopiera en indexfond med att göra jobbet själv.

I min bok om tillgångar och portföljbyggande går jag igenom detta och mycket annat. Allt från kända lågriskportföljer till mina förslag på tillgångsfördelning i olika åldrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)