2023 års utdelningstopplistor – nästan alla svenska utdelningsmästare klarade sig

Nästan alla svenska bolag på mina topplistor över Nasdaq Stockholms börsens stabilaste utdelningsaktier klarade utdelningen. Detta för räkenskapsåret 2022, det vill säga den som betalas ut under 2023.

Ny etta i Sverige över inom utdelningshöjningar har vi programvarubolaget Vitec, med 21 år i följd.

Nästan alla svenska bolag på mina topplistor över Nasdaq Stockholms börsens stabilaste utdelningsaktier klarade utdelningen. Detta för räkenskapsåret 2022, det vill säga den som betalas ut under 2023.

Ny på listan över bolag som aldrig sänker sin ordinarie utdelning har jag lagt in Bahnhof, som likt Axfood har 14 år i följd utan sänkning.

På topplistorna var det få bolag som sänkte utdelningen. I fastighetssektorn hittar vi Castellum som slopar utdelningen och FastPartner som sänker sin.

I övriga branscher var det IT-konsulten Softronic och teleoperatören Telia som sänkte.

Alla andra på topplistorna behöll eller höjde. Utifrån att 2022 var ett år av kraftigt stigande räntor är det ändå ett riktigt bra utfall.

Uppdatering den 30 mars 2023: Per aktie sänkte Beijer Ref på grund av att nyemissionen ökade antalet aktier.

Uppdatering den 15 maj 2023: Jag har lagt till Ework bland utdelningsbolagen som sällan sänker:

4 reaktioner till “2023 års utdelningstopplistor – nästan alla svenska utdelningsmästare klarade sig”

  1. SBB kanske ska nämnas i sammanhanget. Som vanligt fular de och trycker nya aktier som ”utdelning”, dvs en kamouflerad nyemission och utspädning av aktierna. Egentligen är det en inställd utdelning men det verkar inte småspararna förstå. Det är faktiskt hemskt att SBB ens får vara kvar på börsen. Benägen hålla med Sven Hagströmer som anser att SBB aldrig borde ha tillåtits börsnoteras. 🚨

    1. Det har alltid varit så många strukturaffärer i SBB. Svårt att avläsa den mångåriga utvecklingen då. Hur mycket är egentligen kvar av bolagets intjäningsförmåga efter de senaste affärerna.

  2. Bra sammanställning – mycket läsvärt.

    Vad tror du om 3M och Omega Healthcare Investor i en diversifierad utdelningsportfölj ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)