Tjänstepensionsfonderna 2020

Mot alla odds har jag två små tjänstepensionsdepåer. Det är från tiden när jag var anställd under en handfull år. Så här ser det ut nu efter mina val av fonder för tjänstepensionen inför 2020:

I den första depån har jag 79% i Didner & Gerge Global och resten i Swedbank Robur Fastighet. Fördelningen bygger på att jag främst vill ha något globalt och bra i grunden då jag inte har någon vanlig globalfond i mitt övriga sparande. Om jag måste välja fonder och utbudet är begränsat så letar jag lämpliga kompletteringar. Min förkärlek till fastigheter gör att jag valde den globala fastighetsfonden Swedbank Robur Fastighet. Ett bra komplement även det.

I den andra depån valde jag inför 2020 valt att sätta hälften i Odin Norden med kompletteringar i de mer nischade fonderna Franklin India A och Carnegie Worldwide Healthcare. En stabil nordisk utgångspunkt med 50% och resten i en geografisk region jag tror på sett över flera decennier och en favoritbransch i form av hälsovård där jag gärna har fonder för riskspridningens skull.

Den första depån finns hos Danica Pension (eller Danske Pension), som numera heter Futur Pension. Den har jag eftersom den andra depån försvann från utbudet under de åren jag var anställd, det här hände kanske 2010 eller nåt. Därmed sattes tjänstepensionen in på ett annat pensionsbolag som jag tvingats välja och det blev Danica som på den här tiden också hette Danske och de hade två sajter jag slussades hejvilt mellan och när jag inte kunde logga in slussades jag mellan deras två helt separata kundtjänster också, men nog om det nu. 🙂

Tacka vet jag vanliga fondportföljer i ISK eller KF. Stackars den som är anställd hela yrkeslivet och kanske till och med byter jobb ofta. Hur många olika tjänstepensionsdepåer blir det inte i längden då?
Hur många har du?
Och har du orkat pappersexercisen som krävs för att byta?

4 reaktioner till “Tjänstepensionsfonderna 2020”

 1. jag har flyttat det som går att flytta till Avanza. Dvs en tjänstepension från Länsförsäkringar. Ett papper, en underskrift och ett porto. Sen skötte de resten 🙂

 2. Hej!
  Har bytt jobb och bransch ofta. Har försökt flytta två gånger men då gick det inte.
  Kanske gäller det även här att det är bra att inte ha alla ägg i samma korg…
  Fallande ordning
  AMF, 2 fondförsäkringar (har gått bra!)+ 1 traditionell
  SPP
  Länsförsäkringar privat pensionsspar från tidigare insättningar och från ett jobb
  SEB – men får det inte riktigt att öka, förutom sista månaderna.
  Pressens pensionskassa – traditionellt, tror det blir 132 kr/månaden livsvarigt, anställd här drygt 1 år på 80-talet.
  Försäkringsbolagens, 46 kr/månad livsvarigt (efter en sommar som vikarie 1991)
  Hjälper även min man, han har SEB + Danica
  Vinner jag tävlingen med flest bolag? Hi hi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)