Tjänstepensionsfonderna 2023 – jag ökar lite i fastigheter

Futur Pension har meddelat att Didner & Gerge Global utgår från deras utbud av tjänstepensionsfonder och på grund av den begränsningen ändrar jag mitt fondval till Danske Invest Global Index.

Fondens vikt sänker jag till 60 procent medan jag ökar i den befintliga globalfonden Swedbank Robur Fastighet till 40 procent. Långsiktigt kan det vara läge att börja öka i fastigheter, tänker jag. Räntetoppen kan vara relativt nära, i alla fall inom ett år eller så.

Danske Invest Global Index känns rätt riskabel då det är så stor andel amerikanska teknikaktier där. 60 procent är lagom tills vidare, de 84 procent jag hade gjorde att det blev för lite över till den andra fonden jag vill ha. Två tredjedelar av fonden finns i nuläget i USA-aktier, även om allt inte är teknik och IT.

Movestic-depån känns mer framgångsrik hittills och här ligger fondvalen kvar:

Tjänstepensionsfonderna 2023. Movestic-depån känns mer framgångsrik hittills och här ligger fondvalen kvar.

Jag står i detta fall fast vid det jag skrev om fondvalen senast jag skrev om mina två depåer för tjäntepensionsfonder år 2020.

Det här är ganska små depåer för mig, men med tiden har det ändå blivit en skaplig summa. Jag får inga påfyllningar då jag inte är anställd med tjänstepension. Har inte fått något sådant sedan 2012.

Jag föredrar att få ut det kapital jag kan från mina inkomster och investera det i KF och ISK. Det är så jag tycker att man ska pensionsspara smart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)