Vissa utdelningar kommer att stå sig – Investerarens podcast

I avsnitt 158 av Investerarens podcast är jag med och berättar om vad tidigare börskrascher lärt mig, vad du absolut inte ska göra när börsen rasar plus en massa utdelningsstrategier och tips. Lyssna på avsnittet ovan eller i din vanliga poddapp.

Alla börsbolag sänker inte sin aktieutdelning, trots coronakrisen. I praktiken alla aktiekurser faller när börsen kraschar och det absolut sämsta du kan göra är att permanenta dina förluster. Det innebär att du säljer med förlust och sen aldrig återvänder till aktiemarknaden igen eller att du är långsiktig i fel aktier. Alla aktier kommer inte att återhämta sig, så vi måste välja de stabilaste om vi ska vara långsiktiga investerare.

Jag berättar också om den senaste statistiken över bolagen som ändrat och sänkt sina egna förslag på utdelningar nu under våren. Något som är unikt på Stockholmsbörsen, då det i vart fall inte hänt mer än en enda gång tidigare de senaste två decennierna (Fingerprint).

Hur många av börsbolagen med stabilast utdelningstrender som behåller respektive sänker ändras i takt med att dagarna går. Statistiken jag går igenom i Investerarens podcast #158 är per förmiddagen den 31 mars. Redan idag den 1 april har t.ex. Hexagon skjutit upp beslutet om utdelning till senare.

Jag uppdaterar mina utdelningstopplistor löpande.

3 reaktioner till “Vissa utdelningar kommer att stå sig – Investerarens podcast”

  1. Många lever ju på sina utdelningar. Men likväl begriper jag inte den inställning många har beträffande detta att utdelningar inte ska sänkas. För mig som är långsiktig så är det absolut viktigaste att företaget går igenom detta så starkt som möjligt. Så att de kan ta hand om sina anställda på ett anständigt vis, samt agera med styrka när det vänder. Det åstadkoms inte genom att till varje pris tömma kassan oavsett omvärldsläge.
    Mvh investera-pengar.blogspot.com

    1. Tyvärr finns det många som är intresserade av de pengar som nu hålls inne i företagen. Inte säkert att dessa medel varken tillfaller de små aktieägarna eller de anställda. På detta ekonomiska fält dansar stora elefanter.

    2. Det jag tror att många retar sig på är att politiker och andra pekar finger åt välmående bolag och mer eller mindre hetsar massorna mot dem i skvallerpressen just för att de delar ut pengar. Låt företagen avgöra detta själva. Jag tror att styrelserna i Swedbank, SEB, Telia med flera är mogna den uppgiften. Tar man emot saftiga extraordinära stöd från staten ska man i mitt tycke inte dela ut några pengar till vare sig styrelse eller aktieägare. Anser man att man inte blir påverkade av krisen finansiellt, dela ut som vanligt, skit i vad Bolund, Svantesson med flera säger. Tack och lov verkar några bolag ha lite pondus och göra just detta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)