2017 blev ett bra utdelningsår

2017 blev ett nytt bra utdelningsår.
2017 blev ett nytt bra utdelningsår.

2017 blev som vanligt ett nytt utdelningsrekord. Varje år på 2010-talet har gett mig mer utdelningar än året innan tack vare den utdelningsstrategi har började köra med någon gång efter finanskrisen.

Under 2017 ingår en engångsutdelning i form av en avknoppning för omkring ett år sedan (amerikanska HCP:s avknoppning). Under 2018 är det tveksamt om det därför blir en lika fin stapel.

Mina börsnoterade besparingar gav en avkastning på totalt 9,85 procent under 2017.
Nasdaq Stockholms avkastningsindex OMXSGI var upp med 9,76%.
Hade dollarn på årets sista börsdag stigit till de 9,1 kr den kostade vid årets ingång hade min lågriskportfölj gett 14,3%.

För att vara en till största delen trygg utdelningsportfölj med i nuläget 12,1 procent i preferensaktier är jag nöjd med 2017. Att matcha Stockholmsbörsen trots lägre risk och en dollareffekt som tog ca 4,5 procentenheter i avkastning är relativt bra.

6 reaktioner till “2017 blev ett bra utdelningsår”

  1. Grattis till bra avkastning till låg risk.

    Du vill inte visa portföljen? Du skriver ju en del vilka aktier du har osv men en skärmbild med fördelning osv skulle vara intressant

  2. Bra trend! I relation till inköpspris, hur hög direktavkastning har du på portföljen? Om utdelningarna kommer från flera portföljer, utgå ifrån totalen. Vänligen, Gustav

    1. Tack. Oviktat är min portföljs direktavkastning 4,7 procent, det vill säga som ett vanligt rakt genomsnitt. Portföljen och utdelningsgrafen gäller alla mina depåer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)