Ska vi spara till barnen i vårt eller i barnens namn?

Läsarfråga: Har precis beställt din bok och ser fram emot den! Jag och min fru sparar idag till våra barn på vanligt bankkonto men funderar på att spara via aktier. Vi tänkte spara hos Avanza, vad tycker du är bäst; att öppna egna aktiekonton åt dem eller ha det på vårt Avanza-konto? Vi har två barn och ett till på väg, tanken är att pengarna ska finnas till körkort mm till 18-årsåldern.

Mitt svar: Jag lutar åt att det är bäst ni har barnens pengar i en depå som en av föräldrar äger och förvaltar. På så vis kan ni bestämma över kapitalet även efter att barnen fyllt 18 år och finansiera det de behöver mer som ni vill.

Kanske ska ni därför spara till barnen i en separat depå hos Avanza som ni döper till barnens pengar etc, så blandas det inte med era egna aktier och utdelningar.

Mer läsning om barnsparande med balans.

4 reaktioner till “Ska vi spara till barnen i vårt eller i barnens namn?”

  1. Okej. Det hade varit användbart med den sista länken i sektionen ’Liknande Inlägg Och Läsförslag’ istället för de som är där nu men misstänker att det är automatgenererat..

    Tack för svar hur som helst.

    1. Det stämmer, det genereras automatiskt och bygger på inläggens innehåll/ordval. Jag har skrivit för få liknande inlägg för helt relevant matchning antar jag. Och det är inga externa länkar som kan dyka upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)