Vad tycker jag om Aktiespararna Direktavkastning

Fråga: Din bok heter ju ”Bli rik på aktieutdelning”. Något liknande har väl grundarna av fonden Aktiespararna Direktavkastning tänkt när de startade fonden i höstas. Hittills har den gått ganska bra. Vad har du för uppfattning om den?

Svar: Det är en intressant fond, men den återinvesterar all utdelning. Aktiespararna Direktavkastning ger med andra ord dig som sparare ingen utdelning. Det behöver inte vara fel, men fonden lämpar sig inte för den som vill få regelbundna utbetalningar (utdelningar).

 

 

2 reaktioner till “Vad tycker jag om Aktiespararna Direktavkastning”

  1. Själv är jag tämligen övertygad om att vi har en utdelningsbubbla i nuläget. De värderingar vi ser idag, i främst usa, är i väldigt många fall direkt osunt höga. Förmodligen p.g.a. lågt ränteläge och att folk därmed köper utdelningsaktier ”för att det inte finns alternativ”. Jag inväntar en rejäl smäll. Mvh http://investera-pengar.blogspot.se/

    1. Flera amerikanska utdelningsaristokrater känns väldigt dyra. En del svenska aktier har värderats upp till historiskt höga multiplar också. Riskerna finns där, men det känns inte som toppen är nära så länge konjunkturen stärks och börstrenden är tydligt uppåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)