Aktiemiddag med frågor och svar om sparande

På plats i Malmö den 25 oktober var jag med på en aktiemiddag med frågor och svar. Jag var med i panelen på scen och arrangör var Jan Bolmesson på Rika Tillsammans. Övriga i panelen var Arne Talving och Alexander Gustafsson.

Hur mycket tid lägger vi på vårt sparande? Vart är börsen på väg? När ska man sälja en aktie? Privatekonomiska råd? Och en hel del annat.

Innehållsförteckning (när vi pratar om vad) finns på YouTube.

8 reaktioner till “Aktiemiddag med frågor och svar om sparande”

 1. Hej
  Jag har precis lyssnat på aktiemiddag, riktigt bra. Nästs gång hoppas jag du tar för dig mer. Dina kommentarer kändes mest genomtänkta.

 2. Jätteintressant att höra era tankar. Även om de går ibland stick i stäv med varandra. Läste just klart boken du skrev med Talving och där också var det intressant att höra om på vilka sätt ni är lika och olika i filosofier. Gör det lättare att ta in tycker jag när man får olika synsätt på en gång så man kan se skillnader.
  Jag är nyfiken om du har någon åsikt angående energiföretag?
  Jag läste just om hur Amazons svenska serverhallar drar lika mycket ström som hela Västerås. Hur man måste göra stora planeringar för att inte överbelasta det nuvarande elnätet.
  Tänker att med fler techföretag som ploppar upp och ska etablera sig så blir detta bara ett större problem med elen.
  Finns det möjligheter här för framtida vinst?
  Är något energiföretag bättre positionerat för detta? Eller utvecklar elnätet.
  Kanske man kan se det lite som spadförsäljning för guldruschen.

 3. Hej Marcus,

  Tack för ett fint klipp, fick många fina svar som gav värde. Jag skulle vilja ställa en öppen fråga dock. Hur ser du på den kritik som blossat upp både på twitter och här i bloggosfären gällande samröre med Jan Bolmeson? Nu pratades inget om hans samröre Better Globe men det har ju väckt en del frågor tidigare. Förstår om det är svårt att svara på men ville ge dig chansen att ge din kommentar om du har tid och lust.

  Tack för en fin hemsida och mängder inspiration under åren!

  mvh,
  10årsplanen

  1. Hej!
   Jag har inget med Better Globe att göra och kommenterar inte alla rykten/anklagelser. Generellt avråder jag från onoterade investeringar med 20 års bindningstid. Det som Bolmesson säger och gör står för honom. Det jag säger och gör står för mig.

 4. Hej Skägget!

  Gillar din ödmjuka och eftertänksamma attityd. Skön motpol till nätets annars högt skrikande bloggprofiler. Jag fortsätter följa dig med intresse och nöje:-) Ha det fint!

  Ps vad tror du om Nibe, orkar de växa och hävda sin höga multipel framöver?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)