Aktietips – Högutdelarna alla borde äga

Mina aktietips i DI i den 24 mars 2021 har fått en bra start (länk till artikel bakom betalvägg hos DI). Hittills ligger jag före börsindex sett till totalavkastningen. Det är trevligt då rubriken var offensiva: ”Högutdelarna alla borde äga – ”bästa utdelningshöjaren”.

Om du inte prenumererar på tidningen kan jag avslöja att aktierna är Astra Zeneca, Bahnhof, Castellum, Hexagon, Investor A, SBB B och Swedish Match.

Här är min tabell där jag följer upp aktietipsen:

Högutdelarna alla borde äga - och fyra aktietips till.
Tabell per den 23 maj 2021. Procent är kursuppgång plus aktieutdelning.

Främst är det uppgången i SBB som har varit oväntat stor nu under våren.

Det rubriken ”Högutdelarna alla borde äga” syftar på är Investor, Castellum och Swedish Match. Det är tre stabila och bra bolag vi kan ha långsiktigt i en aktieportfölj.

Jag gillade de andra aktierna på lite kortare sikt och/eller av andra anledningar.

Uppdatering den 25 maj 2021: Alla aktierna ovan är inte högutdelande aktier. Däremot är Castellum, Investor och Swedish Match tre högutdelande bolag då en stor del av deras kassaflöden går till utdelningen.

9 reaktioner till “Aktietips – Högutdelarna alla borde äga”

 1. Tack för en bra artikel. Det enda jag tycker är lite otydligt är vad som menas med en ”högutdelare”. För mig är det en aktie som delar ut säg > 5-6%. Kallar man bolag som Investor som ligger normalt runt 2-3% för en högutdelare, ja då har du väldigt många bolag som helt plötsligt blir en högutdelare. Vad ska man då kalla bolag som delar ut > 7% som många REITs, preffar osv. Superhögutdelare?

  Lägger man till twisten ”högst utdelningshöjning”, då hamnar man ju närmre verkligheten, då de som redan delar ut 7% normalt sett inte höjer lika mycket som ett tillväxtbolag som delar ut 2%.

  1. Bra poänger. Bolagen kan också vara högutdelare för att de delar ut en stor del av vinsten och kassaflödet. Om sen aktien står högt eller lågt jämfört med det så direktavkastningen blir det ena eller det andra är då en annan sak.

 2. Hej Marcus,

  intressant inlägg (som vanligt).
  Vilka aktier har du ökat i senaste tiden? Vad är du sugen på att öka i?
  Jag själv tycker det är svårt att hitta intressanta, prisvärda att case att addera i…. Min strategi handlar mångt och mycket om utdelningsaktier (främst Sverige, men den del från USA också) samt en del småbolagsfonder.

 3. Hej Marcus,

  Investor och Castellum har jag haft sedan jag började med aktier (2015) och jag fyller regelbundet på i båda dessa bolag.

  Swedish Match har jag kikat på under alla dessa år men jag kan inte riktigt komma överens med tanken på att det verkligen är långsiktigt att investera i tobak. Jag investerar främst i ”stoppa i byrålådan-aktier” och därför undrar jag:

  Kommer den aktien verkligen att stå sig i säg 10 år till? Vad tror du?

 4. Totalavkastningen är det viktigaste – därför borde alla ha Investor och Hexagon i sina portföljer.

 5. Hej
  Intressant att följa dina skriverier gällande utländska ETF:er, såg att du tidigare kommenterat (i privataaffarer): SPDR S&P Euro Dividend Aristocrats ETF och Vanguard FTSE All-World High Div Yield UCITS USD.
  Kan nedanstående ETF:er som komplement till ovan (finns på avanza) vara något, eller någon/flera du skulle valt bort? Samtliga skall ha utdelning tror jag.

  Invesco S&P 500 High Div Low Vol UCITS ETF Dis
  SPDR S&P US Dividend Aristocrats ETF
  iShares Global Infrastructure UCITS ETF USD
  iShares EM Infrastructure UCITS ETF USD

  Mvh
  Andreas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

(Spamcheck Enabled)